Büyücülük ve büyü bozma vaadiyle sahtekarlıkla para temin etti: Teminatla serbest

Kamalı Haber, 14 Haziran 2024

Güncelleme: 14 Haziran 2024

A
A

Lefkoşa'da, büyü bozma vaadiyle 130 bin TL bin euro para almaktan tutuklanan, ayrıca benzer suçtan ve sahtekarlıkla para temininden hakkında dört dosyası daha bulunan zanlının, teminat şartı ile tutuksuz yargılanmasına emir verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen sahtekarlıkla para temini ve uydurma büyücülük yapma suçlarından tutuklanan S.T.G., mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, müşteki D.G. isimi kadının önceki gün polise gelerek, Eylül 2023 - 02 Ocak 2024 tarihleri arasında Göçmenköy’de yaşayan zanlının evinde, 500 TL karşılığında kendisine Katina kartları ile fal açıp, "üzerinde büyü var, annen hastadır ölecek, kısmetin kapalı" sözlerini söylemek suretiyle uydurma büyücülük yaptığını ve büyüyü bozacağı vaadinde bulunup, 130 bin 300 TL ve bin Euro para temin ettiğini söyleyip, şikayetçi olunduğunu anlattı.

Aynı gün müştekinin ifadesi sonrası, kendisine zanlının ikametgâhında, "kötülüklerin kendisinden uzak duracağı" amacıyla verilen Arapça yazılı büyü tablosu ve muskayı polise teslim ettiğini belirten polis, zanlının 8 Mayıs 2024 tarihinde benzer suçlardan Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak teminata bağlandığını açıkladı.

Polis, 11 Mayıs 2024 tarihinde müştekinin olayları öğrenmesi üzerine zanlı aleyhinde şikayetçi olduğunu ifade ederek, zanlının 13 Haziran 2024 tarihinde tutuklanıp evinde yapılan aramada kanunsuz herhangi bir şey tespit edilmediğini kaydetti.

Zanlının askıda iki sahtekarlıkla para temini ve iki de uydurma büyücülük yapma suçlarından dört adet meselesi bulunduğunu söyleyen polis, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu ve etki edebileceği tahkikatın tamamlandığını söyleyerek, uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. 

Yargıç, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 40 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 400 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması, zanlının şahsen 400 bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar