Çatalköy'de 5 günde yaşanan 6 ölümün 3'ü kanser kaynaklı

15 Ağustos 2024

Güncelleme: 15 Ağustos 2024

A
A

Kırok, Çatalköy'deki kanser vakalarındaki artışın kalıtsal bir özellik mi, yoksa çevresel faktörlerden mi kaynaklandığının araştırılması gerektiğini söyledi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Çatalköy-Esentepe Belediyesi, Teknecik Elektrik Santrali'nin neden olduğu sorunlara ilişkin Çatalköy'deki MC Hotel'de dün akşam halka açık toplantı düzenledi.

Açılış konuşmasını yapan Çatalköy - Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok, bölgede yıllardır santral kaynaklı hastalık ve ölümlerin yaşandığına vurgu yaparak, sorunun bir an önce çözülmesini istediklerini belirtti, önerilerini paylaştı.

2012-2016 verilerine göre, 45-50 kişinin yaşadığı bir mahallede 15 kişinin kanserden öldüğünü, 10 kişinin de tedavi aldığını aktaran Kırok, geçen 8 yıla ilişkin bir istatistik ise bulunmadığını belirtti. Ceyhun Kırok, sadece geçtiğimiz bir ayda 5 günde 6 vefat olduğunu, 3'ünün ise kanser kaynaklı olduğunu aktardı.

Kırok, önerilerini ise şöyle sıraladı:

  • Kaliteli kontrol edilebilir yakıta geçilmesi
  • Yakıt türü değiştirilmesi (doğal gaz, mazot vb.)
  • Ek filtre takılması
  • Santrallerin bölgeden sökülmesi

Ceyhun Kırok, "Toplum adına, bir an önce tüm adayı ve Akdeniz'i etkileyecek boyuta gelmeden sorunun çözülmesi en büyük isteğimiz." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar