Çavuş kesintilerle ilgili CTP dönemini suçladı: Geçmişte elektriğe yatırım yapmadılar!

11 Haziran 2024

Güncelleme: 11 Haziran 2024

A
A

Elektrik kesintileriyle CTP milletvekillerinin eleştirilerine hükümet adına cevap veren Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş, geçmişte yatırım yapılmadığını ve kesintilere yol açtığını söyledi. Ülke, 2019 Mayıs ayından beri UBP hükümetleriyle yönetiliyor.

ZgotmplZ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Meclis Genel Kurulu'nda elektrik kesintileriyle ilgili yapılan eleştirileri yanıtladı.

Çavuş, enerjiyle ilgili geçmişten gelen sıkıntılar bulunduğunu, yatırımların yapılmaması, pandemi gibi sorunların sıkıntılara yol açtığını kaydetti.

İskele bölgesinde trafo merkezi kurulacağını, altyapı güçlendirme çalışmaları ve makine kurulum çalışmaları yapılacağını dile getiren Çavuş, altyapı çalışmalarını hızlı bir şekilde hayata geçirmek için hükümetin çaba sarf ettiğini belirtti.

Alayköy’de de ihale tamamlanarak altyapının güçlendirileceğini belirten Çavuş, Kıb-Tek’i ve diğer kurumları güçlendirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Çavuş, elektrik borçlarına yönelik soru üzerine kurum ve kuruluşların da borçlarını ödeyeceklerini buna yönelik çalışma yapıldığını söyledi.

SON CTP HÜKÜMETİ MAYIS 2019

CTP-DP-HP-TDP koalisyon hükümeti, HP'nin çekilmesiyle bozulmuş UBP-HP koalisyon hükümeti 22 Mayıs 2019'da kurulmuştu.

O tarihten bu tarihe kadar UBP öncülüğünde kurulan hükümetlerle ülke yönetiliyor.

İNCİRLİ: "ELEKTRİK KESİNTİLERİYLE İNSANLAR DAHA DA FARKİRLEŞİYOR"

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, üretimin devamlığı için enerjinin en önemli girdi olduğunu dile getirerek, elektriğin kesilmesiyle tüm mal ve hizmetlerin durma noktasına geleceğini belirtti.

“Hükümet elektrik kesintilerinin kanıksanması için elinden geleni yapıyor” diyen İncirli, hükümetin üretimi desteklemediğini, KIB-TEK’in itibarsızlaştırılmak istendiğini savundu.

İncirli, dünyada yapılan hesaplamaların bir saatlik bir elektrik kesintisinde iş yerlerinin 20 bin dolar kaybettiğini gösterdiğini söyleyerek, “Bizim ülkemizde böyle bir maliyet hesabı yok, dilerim ki hesaplarsınız” dedi.

Elektrik kesintileriyle insanların daha da fakirleştiğini dile getiren İncirli, üretimin yetersiz olduğunu, santrallerin bakım onarımının yapılmadığını savundu.

Elektrik kesintilerinin son bulması, bakım onarım yapılması gerektiğini dile getiren İncirli, bunlar yapılmazsa üretimin duracağını kaydetti.

"2 BİN HASTA ELEKTRİKLİ SOLUNUM CİHAZI KULLANIYOR"

Evde bakım alan hastalara değinen İncirli, 2 binin üzerinde hastanın solunum için elektrikli cihaz kullandığını, nefes alıp vermek için elektriğe ihtiyaç duyduğunu, kesintilerin bu hastaların hayatını tehlikeye attığını söyledi. İncirli, bu noktada kesinti yapılacaksa planlı kesinti yapmanın önemine vurgu yaptı.

Yapılanların amacının özelleştirmeye yol açma, kurumu itibarsızlaştırma olduğunu savunan İncirli, enerji üretiminin devletin uhdesine olması gerektiğini, özelle iş birliği yapılabileceğini ancak enerji yönetiminin devletten ayrılmaması gerektiğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar