Çavuş: Tarıma, tarihin en büyük desteği Üstel döneminde verildi

23 Ağustos 2024

Güncelleme: 24 Ağustos 2024

A
A

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Başbakan Ünal Üstel hükümeti döneminde tarım alanında atılan önemli adımlar olduğunu, bu başarıların bilindiğini söyledi.

ZgotmplZ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kurultayı öncesinde yaptığı açıklamada, Başbakan Ünal Üstel hükümeti döneminde tarım alanında atılan önemli adımlara dikkat çekti ve UBP üyelerinin bu başarıların farkında olduğunu vurguladı.

Çavuş, "İktidarda ve istikrarla yola devam etme noktasında güçlü bir iradenin ortaya çıkacağından kuşkum yok" dedi.

Bakan Çavuş, bu hükümet döneminde tarihteki en büyük tarımsal desteklerin verildiğini ve bu kaynakların büyük bir kısmının Başbakan Üstel’in girişimleriyle sağlandığını belirtti. Çavuş, ilk kez tropikal meyvelerin desteklenmeye başlandığını, sebze ve sera üreticilerine fide desteği verildiğini, baklagil ve yağlık bitkilerin ayrıcalıklı olarak desteklendiğini, münavebe ve anaç arı desteklerinin hayata geçirildiğini kaydetti.

Ayrıca, 13 yıldır açılamayan süt toplama merkezlerinin bu dönemde açıldığını ve atık suyun tarıma kazandırılmasıyla 1200 dönümlük alanda Tohum Üretim Projesi’nin hayata geçirildiğini belirten Çavuş, çiftçilerin, hayvancıların, seracıların ve tarımsal ürün ihracatçılarının alacaklarının zamanında ödendiğini vurguladı.

Çavuş, Türkiye ile kurulan güvene dayalı ilişkiler ve işbirliği sayesinde üreticilere ciddi katkılar sağlandığını ifade etti. Güzelyurt'ta 40 bin ton kapasiteli soğuk hava deposu projesinin de Başbakan Üstel’in girişimleriyle hayata geçirildiğini belirten Çavuş, UBP üyelerinin bu başarıların farkında olduğunu ve kurultayda güçlü bir iradenin ortaya çıkacağından emin olduğunu söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar