Çavuşoğlu, Talat ve Hasipoğlu tek yürek oldu

22 Ekim 2024

Güncelleme: 23 Ekim 2024

A
A

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu ve CTP Milletvekili Ongun Talat, İsias Otel davasından çıkacak sonuçta hemfikir.

ZgotmplZ

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu ve CTP Milletvekili Ongun Talat, İsias Otel davasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu, BRT’de katıldığı programda davada beklentilerin dışında bir gelişme olmadığını belirterek, 3 Aralık'ta adaletin sağlanacağını umduklarını söyledi.

Talat ise sahte ruhsat tespitinin olası kasten ihmale işaret ettiğini ifade etti.

Hasipoğlu, bilirkişi raporunun önemini vurgularken, otelin yıkılmasında sorumluluğu olan herkesin en ağır cezayı alması gerektiğini belirtti.

NAZIM ÇAVUŞOĞLU: ADALETİN SAĞLANMASINI BEKLİYORUZ

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, BRT’de yayınlanan '18. Saat' programına telefon bağlantısı ile katılarak, İsias Otel davasına ilişkin açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, davanın seyrinde beklentilerin dışında bir gelişme yaşanmadığını belirterek, 3 Aralık 2024'te mahkemede adaletin tecelli edeceğine inandıklarını söyledi. Çavuşoğlu, "Beklentimiz, hak edenin hak ettiği cezayı almasıdır" diyerek şu ana kadar adalet sürecine olan güvenlerinin devam ettiğini ifade etti.

Çavuşoğlu ayrıca KKTC heyetinin Adıyaman'da büyük bir birliktelik içinde olduğunu vurgulayarak, Başbakan Ünal Üstel ve Ana Muhalefet Lideri Tufan Erhürman'ın da dahil olduğu bir ekip olarak sürece katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti. "Mahkemelere güvenmek zorundayız. Hak edenin hak ettiği cezayı alması gerekmektedir" diyerek sürecin dikkatle takip edildiğini kaydetti.

ONGUN TALAT: SAHTE RUHSAT TESPİTİ ÖNEMLİ BİR İPUCU

CTP Milletvekili Ongun Talat da aynı programa katılarak davaya ilişkin görüşlerini dile getirdi. Talat, İsias Otel davasında genel durumun değişmediğini, ancak sahte ruhsat tespiti yapılmasının davayı olası kasten ihmale yönlendirebileceğini belirtti. Bu tespit, otelin yıkılmasında sorumluluğu olan kişilerin kasıtlı ihmalde bulunmuş olabilecekleri yönünde bir ipucu olarak değerlendiriliyor. Talat, bu sahte ruhsatın süreci derinden etkileyebileceğini ifade etti.

OĞUZHAN HASİPOĞLU: BİLİRKİŞİ RAPORU KRİTİK ROL OYNAYACAK

UBP Genel Sekreteri ve Türkiye’deki depremle ilgili hukuki sürecin izlenmesine yönelik kurulan komite başkanı Oğuzhan Hasipoğlu ise bilirkişi raporunun önemine dikkat çekti. Hasipoğlu, otelin yıkılmasına neden olan herkesin en ağır cezayı alması gerektiğini vurguladı. Avukatların bu yönde çalışmalarını sürdürdüğünü ve otel yapısına izin veren kamu görevlilerinin de yargılanması için girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Hasipoğlu, İsias Otel’in yıkılmasında ciddi bir sahtekarlık olduğunu ve bunun günün sonunda açık bir şekilde ortaya çıkacağını söyledi. Hasipoğlu, "O bölgede bir tek o bina yıkıldı. Bu bile bize gerçeği gösteriyor," diyerek, otelin çöküşünde ciddi ihmallerin olduğunu ima etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar