Çeler'den tepki: Okulları kurultaya feda ettiler

15 Eylül 2024

Güncelleme: 15 Eylül 2024

A
A

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nu ''okulların sorunlarını çözmemekle'' eleştiren TDP Genel Başkanı Zeki Çeler, hükümeti ve bakanlığı istifaya çağırdı.

ZgotmplZ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, okulların açılışını geciktiren hükümete sert eleştirilerde bulundu. Çeler, yaz tatili boyunca eğitim için gereken adımları atmayan ve hükümetin büyük ortağı Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) yalnızca parti kurultayına odaklandığını belirtti.

Çeler, yazılı açıklamasında, okulların açılmasını heyecanla bekleyen öğrenciler ve onların ailelerinin, Bakanlar Kurulu'nun okulların açılışını bir hafta erteleme kararından dolayı hayal kırıklığına uğradığını ifade etti. Eğitim Bakanlığı'nı eleştiren Çeler, şunları söyledi:

"OKULLARI KONTEYNER KENTLERE ÇEVİRDİLER"

"Yaz tatili boyunca eğitimden sorumlu bir bakanlık, okulları konteyner kentlere çevirirken, öğretmen atamalarını da yapmadı. Tek dertleri parti kurultayı olan bu hükümet, çocukların eğitimini hiçe sayarak ağır bir darbe vurdu."

"İSTİFA İÇİN DAHA FAZLA SKANDALA GEREK YOK"

Çeler, Eğitim Bakanlığı’nın yeni eğitim-öğretim yılına hazırlık yapmamasını "rezalet" olarak nitelendirdi. Hem öğretmen sendikalarının hem de TDP'nin uyarılarına rağmen hazırlıkların yapılmadığını vurgulayan Çeler, hükümeti ve bakanlığı istifaya çağırdı:

"Bu kadar umursamaz, beceriksiz ve liyakatsiz bir hükümet ne ülke ne de dünya tarihinde görülmedi. Çocuklarımızın geleceğini çalan bu hükümet, ülkenin geleceğine adeta dinamit koydu. İstifa etmek için başka bir skandala gerek yok, derhal görevi bırakmalısınız."

Çeler, hükümetin eğitimi öncelik yapmamasını ve bu süreçteki ihmallerini şiddetle kınayarak, eğitimde yaşanan aksaklıkların ülkenin geleceği üzerinde ciddi olumsuz etkiler yaratacağına dikkat çekti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar