Cemre'nin babasından "adalet" için siyah çelenk: Oğlum mezarında rahat değil...

12 Haziran 2024

Güncelleme: 12 Haziran 2024

A
A

25 yaşındaki oğlu Cemre Sağıroğlu’nu trafik kazasında kaybeden baba Cemşah Sağıroğlu "Benim oğluma çarptı, 20-30 metre havaya fırlattı. Bunun bedeli 7 yıl olmamalı” dedi.

ZgotmplZ

Ülkede trafik kazaları nedeniyle yaşamını kaybeden isimler biri de 25 yaşındaki Cemre Sağıroğlu'ydu. 

Ölümün üzerinden neredeyse 3.5 yıl geçti.

Lefkoşa’da 25 Mart 2021 tarihinde yaşanan kazada, yaya olarak yolun karşısına geçmeye çalışan bir ticari otomobil Cemre'ye çarptı. Cemre Sağıroğlu, geçirdiği beyin kanaması sonucu olay yerinde can verdi.

Davası ise henüz sonuçlanmadı. Aile artık bir an önce gereken cezanın verilmesini istiyor. Ancak üst sınırı 7 yıl hapis öngören mevcut yasaya da tepkili.

Kıbrıs’ta adalet arayışına giren trafik kazalarında yaşamlarını yitirenlerin yakınlarının, seslerini yetkililere duyurabilmek başlattığı kampanya kapsamında baba Cemşah Sağıroğlu, dün oğlunun yaşamını yitirdiği noktaya giderek, siyah çelenk bıraktı.

Baba Sağıroğlu, burada yaptığı açıklamada ise yaşananlara tepkisini dile getirdi.

“CEMRE HARİKA BİR ÇOCUKTU…”

“Cemre çok pozitif bir çocuktu, çevresi çok genişti, arkadaşlarıyla çok güzel diyalogları vardı. Kendinden yaşça büyük insanlarla da çok güzel anlaşırdı. Cemre, hayat doluydu, harika bir çocuktu…” diyerek anlatıyor Cemşah Sarıoğlu evladını… “Benim de en yakın arkadaşımdı…” diyor.

EVLENME HAYALİ VARDI…

“Oğlumun en büyük hayali evlenip yuva kurmaktı…” sözleri döküldü acılı babanın ağzından… Oğlu Cemre’nin ailesine çok düşkün olduğunu ve evlenip yuva kurma, çocuk sahibi olma hayali olduğunu anlatıyor…

“OĞLUN VEFAT ETTİ DEDİLER, BEN ORADA BİTTİM…”

Hayalleri olan oğlunu acı bir şekilde kaybeden Baba Sağıroğlu, kaza gecesini ise şu şekilde anlatıyor…

“Cemre kaza öncesi yanımdaydı… Sporu çok severdi, spor salonuna yazılma planı vardı onu konuşup planlamıştık. Konuşmanın ardından ‘baba sıkıldım, çıkıp biraz dolaşmak istiyorum’ dedi. ‘Tamam’ dedim ve çıktı… Buradan 17.30’da ayrıldı… Aylardan Mart, hava 18.00 gibi kararıyor… 18.45’te olay meydana geldi. Beni Polis aradı, ‘Oğlunuz kaza geçirdi, acil gelmeniz gerekiyor’ dedi… Çok kötü oldum ama ‘oğlum yaşıyor, ölmedi’ diye düşündüm. O panik hali ile Polis Genel Müdürlüğü’ne gittim. Oradaki Polis arkadaşlar bana hastaneye gitmemi söyledi. Orada ısrarla sordum, ‘Oğluma bir şey mi oldu?’ diye ‘hayır, hastaneye gitmeniz lazım’ dediler… Ben hissettim, oğluma bir şey olduğunu hissettim, ağlamaya başladım… Hastaneye gittik, orada öğrendim. ‘Oğlun vefat etti’ dediler… Bittim, orada ben bittim…”

“OĞLUM MEZARINDA RAHAT DEĞİL…”

Acılı babayı en çok yıkan ise oğluna çarpan şahsın kazanın üzerinden 3 yıl 3 ay geçmesine rağmen hala serbest olması… “Biz ailece artık adaletin tecelli etmesini istiyoruz” diyen acılı baba 3 yıldır mahkemenin sürekli ertelendiğine dikkat çekerek, “oğlum mezarında rahat değil, biz de rahat değiliz. Bir an önce gereken cezanın verilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

“OĞLUMU 20-30 METRE HAVAYA FIRLATTI…”

“Oğlumun canını alan şahsın en fazla alacağı ceza 7 yıl” diye konuşan acılı baba, “Kazanın görüntülerini izledim. Benim oğluma çarptı, 20-30 metre havaya fırlattı, benim oğlum oradan kaçamadı, fırsatı olmadı. Benim oğlum beyin kanaması geçirerek kaza yerinde hayatını kaybetti. Bunun bedeli 7 yıl olmamalı.” diyerek isyanını dile getirdi.

“YAŞIYORUZ AMA NASIL YAŞIYORUZ BİLMİYORUZ…”

“Ailece kendimizde değiliz, bu acı silinmiyor… Yaşıyoruz, başka evlatlarımız da var onlar için ayaktayız ama nasıl yaşıyoruz bilemiyoruz.” diyen Cemşah Sağıroğlu, hiçbir kimsenin bu acıyı yaşamamasını temenni ettiklerini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar