Çete, "Dinamit" ile patlatıldı

Kamalı Haber, 22 Ağustos 2024

A
A

Polis, uzun zamandır takibinde olduğu uyuşturucu çetesini Dinamit Operasyonu ile çökertti. Tutuklanan üç zanlı mahkemeye çıkarıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Gazimağusa Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü tarafından, Tatlısu’dan başlayıp Vadili’ye kadar uzanan bölgede gerçekleştirilen Dinamit Operasyonu'nda, uzun süredir takip altında olan uyuşturucu çetesi çökertildi. 

Polisin "Dinamit" adı verdiği operasyonu sonucunda, çeşitli türde uyuşturucu ve uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen yüklü miktarda para ele geçirildi.

Tatlısu’da başlayan ve havaya dört el ateş edilen operasyon Vadili’de son buldu. Zanlılar Ö.K., E.K. ve B.Y., polis ekiplerinin makul güç kullanması ile tutuklandı. 

Mahkemede bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görevli polis memuru, 21 Ağustos’ta saat 10.00 sıralarında, zanlıların tasarrufunda uyuşturucu madde olduğu bilgisini aldıklarını ve takibe başladıklarını söyledi.

Zanlıların ilk etapta kiralık araçla, Tatlısu yakınlarında tespit edildiğini, zanlı B.Y.’nin araçtan inmesinin ardından, diğer zanlılar Ö.K. ve E.K.’nin polisleri fark etmeleri üzerine hızla bölgeden uzaklaştıklarını açıklayan polis, ilk etapta B.Y.’nin suçüstü tutuklandığını, takip edilen diğer iki zanlının, Tirmen köyünde yeniden tespit edildiğini, ancak dur ihtarına uymayarak, havaya dört el ateş açmalarına rağmen, araçtan bir poşet atarak kaçtıklarını belirtti. 

ARAÇTA UYUŞTURUCU VE PARA

Polis, attıkları poşetin emare yapıldığını, zanlıların kaçtıkları aracın Vadili’de terk edilmiş halde bulunduğunu ve konu araçta yapılan arama sonucunda, 35 gram kokain türü uyuşturucu madde ile uyuşturucu satışından elde edilen 162 bin 40 TL, 3 bin sterlin ve 200 euro nakit para bulunduğunu açıkladı. 

ATILAN POŞETTE DE ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDELER BULUNDU

Zanlıların kaçarken Tirmen bölgesinde attıkları poşet içerisinde ise yapılan kontrolde, 50 gram hintkeneviri, 4 gram metamfetamin, 2 gram kokain ve 6 adet uyuşturuculu hap bulunduğunu, zanlılar Ö. ve E.K.’nin ise akşam saatlerinde Vadili’de tespit edildiğini söyleyen polis, evlerinde ve üzerlerinde yapılan arama sonucunda 6 adet uyuşturuculu kağıt, 5 gram kokain ve 1 gram metamfetamin bulunduğunu da mahkemeye aktardı. 

Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın yeni olduğunu zanlıların yaptıkları beyanların teyit tekzip edileceğini ve alınan emarelerin analize gönderileceğini belirterek, soruşturma maksatlı ilk etapta 1 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, talebi onayladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar