Çınarlı'da çok sayıda ağaç ile arpa-buğdaylar kül oldu

6 Haziran 2024

Güncelleme: 6 Haziran 2024

A
A

Çınarlı Köyü'nün güneyinde dün öğle saatlerinde çıkan ve kontrol altına alınan yangında, 2 bin dönüm içindeki çok sayı ve çeşitte ağaç ile bin 800 dönümlük alandaki biçilmemiş arpa ve buğdaylar yandı.

ZgotmplZ

Çınarlı köyünün güneydoğusunda dün çıkan yangında kızılçam, selvi, zeytin, harnup ağaçları, biçilmemiş arpa, buğday ile balya ve anızlar yandı.

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, yangın sonucunda 2 bin dönüm alan içerisindeki 120 dönüm dağlık alanda bulunan kızılçam, selvi, zeytin ağaçları; 50 dönümlük dere yatağı içerisindeki kızılçam, selvi, zeytin ve harnup ağaçları, maki bitki örtüsü; henüz kime ait olduğu tespit edilmeyen bin 830 dönümlük alan içerisindeki biçilmemiş arpa-buğday, miktarı henüz tespit edilemeyen rulo balya ve anızlar yandı.

Çınarlı Köyü'nün güneyinde İncirli Mağarası mevkiinde, dün saat 12.50 sıralarında, yerleşim alanına yakın bir bölgede çıkan ve kısa sürede büyüyen yangına, itfaiyenin yanı sıra Sivil Savunma ekipleri,  yangına, 30 personel, 3 arazöz, 6 yangına ilk müdahale aracı, 1 su tankeri, 5 komuta aracı ile birlikte müdahale edilmiş, polis, yangının kısmen kontrol altına alındığını, soğutma ve söndürme çalışmalarının sürdüğünü kaydetmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar