''Çocuklara uyuşturuculu şeker dağıtılıyor'' haberi yalan çıktı

24 Ekim 2024

Güncelleme: 25 Ekim 2024

A
A

Sosyal medyada yer alan "Çocuklara Ücretsiz Dağıtılan Şekerlerde Uyuşturucu'' haberleri yalan çıktı. Polis, bu haberin KKTC ile herhangi bir bağlantısı olmadığını ve yurt dışından kaynaklandığını açıkladı.

ZgotmplZ

Polis Basın Subaylığı, bazı sosyal medya ve internet platformlarında yer alan "Çocuklara Ücretsiz Dağıtılan Şekerlerde Uyuşturucu İddiası" başlıklı haberle ilgili bir açıklama yaparak, bu haberin KKTC ile herhangi bir bağlantısı olmadığını ve yurt dışından kaynaklandığını bildirdi.

Açıklamada, haberin, çocuklara ücretsiz dağıtıldığı iddia edilen bir oyuncaklı şekerin içerisinde uyuşturucu madde bulunduğuna dair iddialar içerdiği, bu durumun da velilerde paniğe yol açtığı belirtildi. Ancak yapılan incelemede, söz konusu haberin yurt dışında yaşanan bir olaya dayandığı ve KKTC'de böyle bir olayın gerçekleşmediği anlaşıldı.

GÜMRÜK YETKİLİLERİNE BİLGİ VERİLDİ

Polis, KKTC Polis Genel Müdürlüğü'ne bu konu hakkında herhangi bir ihbar yapılmadığını ancak konunun polisin bilgisine ulaşmasıyla gerekli önlemlerin alındığını ve soruşturmanın başlatıldığını ifade etti. Olası bir durumda söz konusu şekerlerin ülkeye ithal edilebileceği göz önünde bulundurularak, Gümrük ve Rüsumat Dairesi yetkililerine bilgi verildiği de belirtildi.

Polis, halkın benzer bir durumla karşılaşması halinde, 155 POLİS İMDAT ve 156 NARKOTİK hatlarını arayarak bildirimde bulunabileceğini hatırlattı. Ayrıca, çocukları ve aileleri ilgilendiren bu tür hassas konularda medya kuruluşlarının daha dikkatli ve sorumlu davranmasının önemine vurgu yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar