CTP, Çavuşoğlu'na "Bakan Yetersiz" pankartıyla seslendi

11 Haziran 2024

Güncelleme: 11 Haziran 2024

A
A

CTP Lapta ve Alsancak örgütleri, Lapta Yavuzlar Lisesi'nin sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek üzere okul önünde basın açıklaması yaptı. Eylemde "Bakan Yetersiz" pankartı da açan eylemciler, Bakanlığı göreve davet etti.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne İlçesi Lapta ve Alsancak Ocak Örgütleri, bugün sabah Lapta Yavuzlar Lisesi’nde devam eden sorunları dile getirmek amacıyla eylem gerçekleştirdi.

CTP Milletvekilleri Fikri Toros ile Ceyhun Birinci’nin de destek verdiği eylemde, “Bakan Yetersiz” yazılı pankart açıldı.

1974 yılı öncesinde inşa edilen Lapta Yavuzlar Lisesi'nin altyapısının geliştirilmediğini, 350-400 öğrenci için tasarlanan okulda değişenin yalnız öğrenci sayısının artışı olduğu kaydedilen açıklamada, okulun 970'i aşan öğrenci sayısı ile birçok alanda yetersiz kalarak, insani koşullardan uzak olduğu belirtildi.

Açıklamada, ortaokul ve lise öğrencilerinin aynı binada öğrenim görmesi kaynaklı yaşanan sorunlara da dikkat çekilerek, bu öğrencilerin ayrılması ve eksik kadro, spor alanı, materyal ihtiyaçlarının giderilmesi talep edildi.

Basın açıklamasında, “Bugün burada, çoğumuzun öğrencilik yıllarını geçirdiği ve mezun olduğu Lapta Yavuzlar Lisesi’nin uzun süredir devam eden sorunlarını dile getirmek için toplandık." diyen eylemciler, okulun altyapısının, yıllar içinde neredeyse hiç gelişmemiş, yapılan iyileştirmelerin ise sadece yüzeysel kaldığı belirtilerek, 1974 yılı öncesi inşa edilen okulun 350-400 öğrenci için tasarlandığını ifade etti.

Yaz tatilinde, gereken okullarda gerekli adımların atılması çağrısında bulunan eylemciler, açıklamanın devamında şunları kaydetti: 

"Bölgemizin mevcut bakanları da bu okulda okumuş ancak o günleri unutmuşlardır. 1974’ten 2024’e kadar okulda değişen tek şey, öğrenci ve öğretmen sayısındaki artıştır. Artan okul nüfusuyla birlikte derslikler başta olmak üzere birçok alan yetersiz kalmaktadır ve bu durum kalabalık sınıflarla birlikte öğrenim kalitesinin de düşmesine neden olmaktadır.

Bugün 970’i aşan öğrenci sayısıyla birlikte, 90’dan fazla öğrenciye bir tuvalet düşmesi okulumuzun insani koşullardan çok uzakta olduğunu göstermekte ve çocuklarımız için ciddi sağlık tehditleri oluşturmaktadır. Öğrencilerin fiziksel aktivitelerde bulunabileceği spor alanları oldukça kısıtlıdır ve bu gibi ihtiyaçların karşılanması için modern, yeterli spor tesislerine ihtiyaç duyulmaktadır. Soyunma odaları hem sayıca hem de güvenlik açısından yeterli değildir; bu alanların derhal güvenli ve yeterli hale getirilmesi gerekmektedir.

Okul kantini, öğrenci ve öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede olmayıp kantinde uzun kuyruklar oluşmasına, bu da öğrencilerin kısa teneffüs sürelerinde sıkıntı yaşamalarına neden olmaktadır. Okulda akran zorbalığı vakaları yaşanmakta ve bu durum ortaokul ve lise öğrencilerinin aynı binada eğitim görmesi nedeniyle artış göstermektedir. Ortaokul ve lise öğrencilerinin fiziki olarak ayrılması ve yeni bir ortaokul inşa edilmesi bu tür olayların önüne geçilmesi için önemli bir adım olacaktır. Mevcut öğretmen kadrosu, eğitim materyalleri ve ekipmanları öğrenci sayısına oranla yetersiz kalmakta, bir an önce bu eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Gençlerimize gerek binalarıyla gerek yeterli donanımıyla nitelikli bir eğitim-öğretim olanağının yaratılması her hükümetin görevidir ve biz yurttaşlar için de bir haktır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu ihmali daha fazla göz ardı etmemesi ve yaz tatilini fırsat bilerek gereken adımları atması gerekmektedir. Eğitim Bakanlığı'nı göreve davet ederek bir an önce gereğinin yapılmasını talep eder, sürecin bizzat takipçisi olacağımızı bildiririz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar