CTP, devlet okullarına ayrılan bütçenin artmasını istiyor

27 Haziran 2024

A
A

Cumhuriyetçi Türk Partisi, genel bütçede kamusal eğitime ayrılan payın artırılması ve okula dayalı bütçe anlayışının hayata geçirilmesini istedi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Eğitim Planlama Grubu, genel bütçede kamusal eğitime ayrılan payın artırılması gerektiğini belirtti.

Açıklamada, kamusal eğitimde kaliteyi artırmanın CTP'nin temel ilkelerinden biri olduğu vurgulandı. UBP-DP-YDP koalisyonunun eğitimi de diğer birçok sektör gibi kaosa sürüklediği ve okulları kendi kaderleriyle baş başa bıraktığı iddia edildi.

İDARECİLER DİLENCİ DURUMUNA DÜŞÜRÜLDÜ

Açıklamada, plansızlık ve programsızlık nedeniyle okulların tıklım tıklım olduğu ve ekonomik anlamda yalnızlaştırıldığı belirtilerek, Eğitim Bakanlığı'nın okulların ekonomik sorunlarına çözüm üretmediği ve okul idarelerini "dilenci" durumuna düşürdüğü ileri sürüldü.

''KAYIT ÜCRETLERİ YASAL DEĞİL''

Anayasa'nın, her çocuğun on beş yaşına kadar zorunlu ve on sekiz yaşına kadar ücretsiz eğitim hakkına sahip olduğunu ve devletin halkın eğitim gereksinimlerini karşılamasının başlıca ödevi olduğunu vurgulayan açıklamada, kayıt döneminde ailelerden farklı isimler altında ücret alınmasının yasal olmadığı ve bu durumun adil, demokratik, laik ve bilimsel eğitime ulaşma ilkesine ters düştüğü ifade edildi.

Okulların ihtiyaç duyduğu ekonomik kaynağın, okul idareleri tarafından belirlenmesi ve kontrol edilmesi gerektiğini belirten CTP, bu düzenlemenin gerçekleştirilmesi yönünde gerekli tüm adımları atmaya hazır olduğunu duyurdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar