CTP, Erdoğan'ın ziyaretinde Meclis'te olacak

3 Temmuz 2024

A
A

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz'da Cumhuriyet Meclisi'nde düzenlenecek oturuma katılacak. 2021 yılında boykot eden CTP, toplantıya katılacağını açıkladı. Genel Sekreter Akansoy, ''asla diyalogdan kaçma durumumuz olmaz" dedi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'inci yıl dönümü dolayısıyla 20 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) bir ziyaret gerçekleştirecek.

Ziyaret kapsamında Erdoğan, Cumhuriyet Meclisi'nde düzenlenecek özel oturuma katılarak milletvekillerine hitap edecek.

2021'DE MUHALEFET TARAFINDAN BOYKOT EDİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, benzer bir ziyaret için 2021 yılında da adaya gelmişti. Ancak o dönemde Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), kendileriyle görüşülmediği ve Kıbrıs Türk halkının özgür iradesine müdahale edildiği gerekçesiyle oturuma katılmamıştı.

Bu boykot, ülkedeki siyasi iklimin gergin olduğu bir dönemde gerçekleşmişti.

2020 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Mustafa Akıncı ve Ersin Tatar arasında yoğun bir rekabete sahne olmuş ve Türkiye'nin seçimlere müdahale ettiği iddiaları gündeme gelmişti. Seçimi ikinci turda Ersin Tatar kazanmıştı.

CTP'NİN YENİ TUTUMU

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, katıldığı bir programda Erdoğan'ın bu ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu.

Akansoy, CTP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis ziyaretine katılacağını belirtti.

"CTP diyalog kurar, kaçmaz" diyen Akansoy, ilkeler doğrultusunda diyaloğun önemine işaret etti. Akansoy, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan Meclis’e gelecekse, CTP de orada bulunacak. Siyasette alanlar önemlidir. Asla diyalogdan kaçma durumumuz olmaz" dedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar