CTP, Öztürkler'in başkanlığını tanımadı: Yok hükmündedir

24 Ekim 2024

Güncelleme: 24 Ekim 2024

A
A

Erhürman, Ziya Öztürkler’in Meclis Başkanlığını tanımadıklarını açıklayarak, seçim tamamlanmadığı sürece de "her türlü faaliyetin yok hükmünde" olacağını kaydetti.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Başkanının şu anda Zorlu Töre olduğunu söyleyerek, Ziya Öztürkler’in başkanlığının Resmi Gazetede yayınlanmasının ve devir teslim töreni yapılmasını Meclis’e darbe olarak nitelendirdi.

Cumhuriyet Meclisi'nde basın toplantısı düzenleyen Erhürman, "CTP olarak Ziya Öztürkler’in Meclis Başkanlığını tanımıyoruz." dedi.

“HUKUKÇULARIN 'OLUMSUZ' GÖRÜŞÜNE RAĞMEN YAYINLADILAR"

Erhürman, Resmi Gazete'de yer alan yayın ve devir teslim töreninin hukuken hiçbir anlam ifade etmediğini ve yok hükmünde olduğunu vurgulayarak, "Bu yapılanlar, çok açık olarak Meclis'e yapılan bir darbedir." dedi.

Meclis İçtüzüğü'ne atıfta bulunarak yaşanan süreci eleştiren Erhürman, 22 Ekim’de, Meclis'te görevli üç hukukçudan konuyla ilgili görüş alındığını ve bu görüşlerde üç oy pusulasının geçersiz olduğuna dair net ifadeler yer aldığını vurguladı.

Erhürman, bu görüşlerin dikkate alınmadığını ve 23 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlanan kararın hukuksuz olduğunun altını çizerek, "Hukukçuların verdiği olumsuz ve ayrıntılı görüşler bilinerek bu yayın yapıldı." dedi.

"MECLİS BAŞKANI HUKUKEN SEÇİLMEMİŞTİR"

Meclis Başkanı seçilmediğini ve Divanın toplanması gerektiğini belirten Erhürman, "Meclis İçtüzüğü konusunda bu üç hukukçu arkadaş dışında daha yetkili hukukçu yoktur. Hukuka aykırılık açıktır." ifadeleriyle, Divan toplanmadan alınan kararın hukuka aykırı olduğunu ve geçerli olmadığını savundu.

Erhürman, "Şu anda bir Meclis Başkanı yoktur; yok hükmündedir" diyerek, Zorlu Töre'nin görevinin hukuken devam ettiğini, Ziya Öztürkler'in oturduğu koltuktan Meclis'i açma yetkisinin bulunmadığını belirterek, "Bu ülkede bir tane Meclis vardır. O Meclis’in hukukuna göre faaliyet göstermek için milletvekilleri seçilir. Beğenilsin beğenilmesin, bir tane Meclis vardır." dedi.

"CTP OLARAK BU MECLİS'E SAHİP ÇIKACAĞIZ” 

CTP olarak, Ziya Öztürkler'in Meclis Başkanlığını tanımadıklarını ve hukuka aykırı olan bir durumu kabul etmeyeceklerini vurgulayan Erhürman, "Meclise sahip çıkmak hem hepimizin hem de Meclis'teki milletvekillerinin görevidir. CTP de bu görevin bilincindedir ve sonuna kadar Meclise de hukukuna da sahip çıkmaya devam edecektir." dedi.

Erhürman, "Erken seçime gitmektense hukuku tanımayan bir hal var. Hukukun üstünlüğü öncelikle idarenin hukuka uymasıdır." ifadelerini kullandı.

"MECLİS'İN HER TÜRLÜ FAALİYETİ YOK HÜKMÜNDEDİR"

"Meclis Başkanlığı seçimi tamamlanmamıştır. Prosedür bellidir; gelin tamamlayalım. Tamamlanmadığı sürece her türlü faaliyet yok hükmündedir" diyen Tufan Erhürman, “Pazartesi günü Sayın Ziya Öztürkler Meclis’i açmaya kalkarsa, Meclis Genel Kurulu CTP nezdinde açılmamıştır. Meclis Başkanı hukuken seçilmemiştir. Meclisle ilgili herhangi bir faaliyet sürdürmesi mümkün değildir.” diye ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar