Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC çağrısı yapan Erdoğan'a şükranlarını sundu

24 Eylül 2024

A
A

Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı, ''Kıbrıs'ta iki ayrı devlet ve halk var... KKTC'yi tanıyın'' çağrısı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı gururlandırdı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'nda yaptığı KKTC'nin tanınmasına yönelik çağrıyı memnuniyetle karşıladığını belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Tatar, Erdoğan’ın Kıbrıs Türk halkının haklı davasını dünya gündemine taşıyarak, kendilerini bir kez daha onurlandırdığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Erdoğan’ın konuşmasında federasyon modelinin geçerliliğini yitirdiğini ve Kıbrıs Türklerinin egemen eşitlik ve eşit uluslararası statülerinin yeniden tescil edilmesinin gerekliliğine vurgu yaptığını belirtti. Ayrıca, Kıbrıs Türklerine uygulanan tecritin sona ermesi gerektiğini dile getiren Erdoğan’a teşekkür ederek, uluslararası topluma KKTC’yi tanıma çağrısının önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Tatar'ın açıklaması şöyle:

''Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu’nun 79. Oturumunda yapmış olduğu tarihi konuşmasında bizleri bir kez daha onurlandırmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı, temsiliyetimizi engellemek isteyenlere en iyi yanıtı vererek, Kıbrıs Türk Halkı’nın sesi ve soluğu olarak, haklı davamızın dünya gündemine bir kez daha kalın harflerle girmesine vesile olmuştur.

Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yapmış olduğu tarihi konuşmasında, en net ifadelerle federasyon modelinin tamamen geçerliliğini yitirdiğini, özden gelen haklarımız olan egemen eşitliğimiz ve eşit uluslarası statümüzün yeniden tescil edilmesinin şart olduğunu ve Kıbrıs Türkleri’ne uygulanan tecritin son bulması gerektiğini vurgulamıştır. Sayın Cumhurbaşkanı, Kıbrıs’ta iki Devlet ve İki Halk olduğu gerçeğiyle bugün de uluslararası toplumu bir kez daha Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımaya, diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişkiler kurmaya davet etmiştir.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a Şahsım ve Kıbrıs Türk Halkı adına en derin saygılarımla şükranlarımı sunuyorum.''

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar