Cumhurbaşkanı Tatar, Londra'da Holgiun'la görüşecek

29 Haziran 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, pazartesi günü Londra'da BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile görüşecek. 

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bugün Manchester ziyaretini tamamlayarak, Londra’ya geçiyor. 

Cumhurbaşkanı Tatar, yarın saat 12.00’de Londra’da, Enfield’de Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi tarafından düzenlenecek 7'nci Kıbrıs Türk Kültür Festivali’ni ziyaret ederek, açılış konuşmasını yapacak. 

Tatar, pazartesi ise saat 15.00’te Londra’da BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile görüşecek. 

Londra’da Cuellar görüşmesi dışında yoğun bir toplantı programı bulunan Tatar, yuvarlak masa toplantısına katılacak, gazetecilerle bir araya gelecek, parlamento üyeleri ve Kıbrıs Türk sivil toplum kuruluşları mensupları ile bir araya gelecek. 

MANCHESTER TEMASLARI...

Tatar, Manchester ziyaretinde, İngiltere’de yapılacak erken seçim öncesi Birleşik Krallık parlamentosu üyeleri ve belediye başkanları ile bir araya gelirken, iş insanları ile de görüşmeler yaptı. 

Tatar, dün Bury Belediye Başkanı Khalid Hussain ile bir araya gelirken, iş insanları ile de görüştü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin artan yatırım potansiyeline dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar, garantör ülke İngiltere ile ilişkileri geliştirmek, iki ülke vatandaşlarının karşılıklı ülkelerine ulaşımını kolaylaştırmak başta olmak üzere ticaret ve yatırım alanında açılım yapılmasını sağlamak amacıyla bu ziyaretleri yaptığını kaydetti. 

Tatar, İngiltere’nin KKTC’ye direkt uçuşlar ve direkt ticaret konusunda açılım yapması durumunda, iş insanlarının KKTC’ye yatırım yapmasının önünü açacağına inanç belirtti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar