Cumhurbaşkanı Tatar sağlık sistemini övdü

30 Nisan 2024

Güncelleme: 30 Nisan 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, vatandaşların sağlık hizmeti alabilmeleri için diğer bazı ülkelere kıyasla daha kısa zamanda randevu alabildiğini belirterek sağlık alanında önemli aşamalar yaşandığını ifade etti.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak ve beraberindeki akademisyenleri kabul etti.

KKTC’nin geliştiğini ve sağlık alanında önemli aşamalar kaydedilmekte olduğunu ifade eden Tatar, vatandaşların sağlık hizmeti alabilmeleri için diğer bazı ülkelere kıyasla daha kısa zamanda randevu alabildiğine değindi.

Tatar, kabulde Girne Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakülteleri Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bilim Dalları ve Dr. Burhan Nalbantoğlu iş birliğinde Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Derneği tarafından düzenlenecek olan 28. Ulusal Pediatrik Endokrinoloji ve Diyabet Kongresi’ne davet edildi.

Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli üniversitelerinden akademisyenlerin ülkede kongreye katılmasını, ülke tanıtımı açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirerek, KKTC’nin farklı tesislerinin önemli kongrelere ev sahipliği yapabileceği bir merkez haline geldiğini görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, değerli doktor ve akademisyenlerin ülkede önemli bir kongre düzenlemesine öncülük etmeleri dolayısıyla Prof. Dr. Rüveyde Bundak’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar