Cumhurbaşkanı Tatar üniversiteleri başarılı buldu

14 Ağustos 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, YKS sonuçlarına göre KKTC üniversitelerinin başarılı olduğunu belirterek YÖDAK’ın çalışmalarını destekledi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın’ı kabul ederek YKS sınav sonuçları hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın YKS sonuçlarının ardından bazı üniversite rektörlerini telefonla arayarak başarılarını kutladığı belirtildi. Tatar, KKTC üniversitelerinin başarısının önemine dikkat çekerek, YÖDAK’ın yoğun mesai harcayarak kalite odaklı çalışmalarını desteklediğini ifade etti.

Üniversitelerin tanıtımının ve başarılarının, yükseköğrenimde etkin ve titiz çalışmalarla sağlanmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, daha etkin denetim, planlama ve koordinasyon için YÖDAK bünyesinde titiz çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. KKTC üniversitelerinin başarısını artırmak amacıyla kalite odaklı çalışmaların sürdüğünü belirten Hocanın, önemli sayıda öğrenci yerleştirilmesinin beklendiğini dile getirdi.

Hocanın, YÖDAK’ın Eğitim Bakanlığı ile koordineli bir şekilde çalıştığını ve yasa tüzükleri çerçevesinde yetkilerini kullanmaya kararlı olduklarını vurguladı. Ayrıca, diploma tanınırlığı, daha etkin denetim ve kalite odaklı çalışmalar kapsamında Türkiye’deki YÖKSİS dijital destekli veri tabanının KKTC’de uygulanması sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını belirtti.

Hocanın, sürdürülebilir bir yapı için sabır ve titizlikle çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Tatar’a YÖDAK’a verdiği destek için teşekkür etti. Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Tarih ve Araştırma Komitesi Başkanı Hasan Topal ve Siyasi İşler Danışmanı Anıl Kaya da hazır bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar