Darp ve soyguna 5 yıl

17 Eylül 2024

A
A

Lefkoşa'da bir kişiyi darp edip, parasını ve cep telefonunu çalan üç kişi, 5 ile 5.5 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa Ortaköy’de meydana gelen "soygun" meselesi ile ilgili olarak yargılanan Peter Ajibola Olayori, Isaac Yilpwan Yohanna 5 yıl,  Blessed Agota ise 5 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

Füsun Cemaller’in başkanlığında, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin verdiği kararı Yargıç Barkın okudu.

Yargıç, sanıkların, kendileri ile barışmak istemediği gerekçesiyle, 2 Mart 2023 tarihinde, 23.30 sıralarında müşteki Anthony Martins Idaudu’nun Lefkoşa Devlet Hastanesi arkasında bulunan evine gittiklerini kaydetti.

Sanıkların, evin yatak odası içerisinde konuştukları sırada aralarında çıkan tartışma sonucu müştekiyi "darp" ettikleri aktaran yargıç, ardından sanıkların yatak üzerinde duran 5 bin TL nakit para ile bin 450 dolar değerindeki cep telefonunu alarak, "soygun" suçunu işlediklerini anlattı.

Yargıç, sanıkların daha sonra "zorla adam kaçırma" suçu işleyerek müştekiyi evinden çıkarttıklarını, yürüyerek Lefkoşa Devlet Hastanesi önünde bıraktıklarını ve gelen taksiye binerek oradan uzaklaştıklarını söyledi.

Sanıkları yargılandıkları davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini kaydeden yargıç, soygun ve zorla insan kaçırma suçunun en ağır suçlar kapsamına girdiğini belirtti.

Bu tür suçların toplum huzurunu bozduğunu kaydeden yargıç, ayrıca sanıklardan Peter Ajibola Olayori ve Isaac Yilpwan Yohanna'nın ülkede kaçak yaşadıklarını, suç işleyene kadar tespit edilmediklerini söyledi.

Son zamanlarda birçok vaka da aynı durumla karşılaştıklarını, kaçak yaşam sürenlerin suç işleyene kadar yetkili makamlar tarafından tespit edilemediğini belirten yargıç, suç işlenmeden suçu önleyici tedbirler alınması gerektiğini belirtti.

Yargıç, sanıkların sabıkasız olduğunu, cep telefonunu iade ettiklerini de lehlerine değerlendirdiklerini belirtti.

Yargıç,  tüm olgular ışığında sanıklardan Peter Ajibola Olayori, Isaac Yilpwan Yohanna’yı 5 yıl, Blessed Agota’yı ise 5 yıl 6 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar