Dereboyu'nun bir kısmı 1 ay trafiğe kapatılıyor

22 Temmuz 2024

Güncelleme: 22 Temmuz 2024

A
A

Lefkoşa'da Dereboyu olarak bilinen caddedeki 25 Temmuz'da başlayacak kanalizasyon hattı yenileme çalışması nedeniyle, ilgili güzergah 24 Temmuz gecesinden 22 Ağustos'a kadar kapalı olacak. Trafik, alternatif güzergahtan sağlanacak.

ZgotmplZ

Lefkoşa'nın en yoğun caddelerinden olan Mehmet Akif Caddesi (Dereboyu), Bedrettin Demirel Caddesi ve bunları bağlayan Gültekin Şengör Sokak'ta bulunan kanalizasyon ana taşıyıcı hattı ilk etap yenileme çalışmaları, 25 Temmuz Perşembe başlıyor.

Daha önce 22 Temmuz'da başlayacağı duyurulan 1'nci etap kanalizasyon çalışmalarının 25 Temmuz Perşembe günü başlayıp 22 Ağustos'ta tamamlanacağı belirtildi.

LTB’den verilen bilgiye göre, toplamda 3 etaptan oluşacak ve 15 Eylül'e kadar tümüyle tamamlanacak projenin maliyeti 36 milyon TL olacak ve Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla hayata geçecek.

Bu kapsamda LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın başkanlık ettiği, AB ve yüklenici firma yetkilileri ile LTB’nin teknik ekiplerinin de hazır bulunduğu geniş kapsamlı koordinasyon toplantısı yapıldı.

Çalışmanın yürütüleceği güzergâh 24 Temmuz’u 25 Temmuz’a bağlayan gece yarısından itibaren trafiğe kapatılacak.

TRAFİK DÜZENLEMELERİ
  • Çalışmalar boyunca bölge sakinleri ve bu alandaki iş yerlerine ulaşmak isteyenler eski Pronto Çemberi istikametinden çemberin 300 metre ilerisinde bulunan Yıldırım Beyazıt Sokak’a döndükten sonra Kumsal Park yanında oluşturulan ara yolu kullanıp Mehmet Akif Caddesi’ne çıkabilecek.
  • Eski Pronto Çemberi istikametinden Ortaköy, Metehan, Gönyeli, Güzelyurt ve Girne’ye gidecek sürücüler, Yıldırım Beyazıt Sokağı'nı kullanıp Bedrettin Demirel Caddesi üzerinden bu bölgelere ulaşabilecek.
  • Kumsal Park’ın bulunduğu alandan Gültekin Şengör Sokak’ın başlangıcına kadar olan alan ise trafiğe tamamen kapalı olacak.
  • Başbakanlık trafik ışıkları istikametinden Mehmet Akif Caddesi’ne gelen sürücüler ise, Gültekin Şengör Sokağı'nın paraleli olan Muhip Hüseyin Sokağı'na dönüp Bedrettin Demirel Caddesi’ne çıkabilecek.
BELEDİYEYE 7/24 ULAŞILABİLECEK NUMARA

Çalışmalar boyunca olası acil durumlarda yurttaşlar 0533 843 0582 numaralı telefonlardan 7/24 Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ulaşabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar