Diyalog eksikliği gideriliyor

1 Temmuz 2024

Güncelleme: 2 Temmuz 2024

A
A

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Türkiye'deki AK Parti ve CHP temaslarında diyalog eksikliğinin giderilmesi için önemli adımlar attıklarını söyledi. Erhürman, “KKTC’nin iç gündemini Türkiye ile konuşma tavrı içerisinde hiç olmadık.'' dedi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ankara ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erhürman, gereksiz tartışmalarla vakit kaybedilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Memleket elimizden gidiyor" dedi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros , Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nde Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile görüşmüştü.

Daha sonra CHP Genel Merkezinde Genel Başkan Özgür Özel ile görüşen Erhürman, birlikte basın toplantısı düzenlemişti.

GERİ DÖNÜLEMEZ ZARARLAR

Kuzey Kıbrıs TV’de Ahmet Kaptan’ın sorularını yanıtlayan Erhürman, kontrolsüz nüfus artışı ve üniversite sayısının kontrolsüz şekilde artmasının geri dönülemez zararlara yol açtığını belirtti. Ülkede bazı şeylerin kontrolsüz şekilde büyüdüğünü ifade eden Erhürman, "Bu ülkeyi yönetiyorum diye iddia eden arkadaşlar, geri döndürülemez zararlar da vermeye başladılar" şeklinde konuştu.

ANKARA ZİYARETİNDE DÖRT KONU BAŞLIĞI

Erhürman, Ankara’da yapılan görüşmelerde, Kıbrıs sorunu, Türkiye’ye giriş sorunları, mülkiyet meseleleri ve Hizbullah tehditlerinden oluşan dört ana konu başlığının ele alındığını belirtti:

DİYALOG KURMA FIRSATI

Ankara’daki görüşmelerin önemine değinen Erhürman, diyalog eksikliğinin giderilmesi için önemli adımlar attıklarını söyledi. Erhürman, "Kendi görüşlerimizi ayrıntılı olarak paylaşma fırsatı yakaladık. Diyalog, monolog olmayan şeydir. Önemli olan karşı tarafı dinleyip anlamak ve karşı tarafın da sizi dinleyip anlamasıdır" dedi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs sorunuyla ilgili neyi yanlış bulduklarını ve ne istediklerini anlatma fırsatı yakaladıklarını ifade ederek, Ankara’da gazetecilerle yaptıkları görüşmenin önemine de işaret etti.

Tufan Erhürman, “CTP olarak, KKTC’nin iç gündemini Türkiye ile konuşma tavrı içerisinde hiç olmadık. Türkiye’den bir şey talep edelim de aranje olsun yaklaşımımız da olmadı. Bizim kurduğumuz diyalog hem Türkiye’yi hem KKTC’yi ilgilendiren meseleler üzerinedir” dedi.

Mülkiyetle ilgili yaşanan krizin inşaat sektörünü de olumsuz etkilediğini belirten Erhürman, yükseköğretimde yaşanan sorunlardan söz etti. Tufan Erhürman, “Normal şartlarda, bu sorunlar varken ülkeyi yönetenlerin uykularının kaçması gerekir” diye konuştu.

Ülkeyi yönetenlerin, bambaşka bir alemde yaşadıklarını kaydeden Erhürman, “Ezberlenmiş cümleler sürekli tekrar ediliyor. Bu, Kıbrıs Türk halkını hiçbir yere taşımaz” dedi.

LİYAKATSİZLİK VE BÜROKRASİDE KALİTE KAYBI

Bürokraside yaşanan kalite kaybına dikkat çeken Erhürman, liyakatsizliğin hat safhaya vardığını ve gereksiz tartışmalarla vakit kaybetmenin zamanı olmadığını belirtti. Erhürman, "Geçen her gün, memleketin ve çocukların aleyhine çalışıyor" ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar