Donmuş etin parçalanarak satıldığı iddialarına yalanlama

14 Haziran 2024

A
A

Toprak Ürünleri Kurumu, kamuoyunda servis edilen etlerin ambalajlarının bozularak tekrar reyonlarda yer aldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

ZgotmplZ
Görsel: MYK Haber

Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK), kamuoyuna servis edilen etlerin ambalajları bozularak tekrar reyonlarda yer verildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

TÜK'ten yapılan açıklamada, Hollanda üzerinden ithal edilen donmuş kemikli kuzu etinin dağıtımının geçen hafta tamamlandığı ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilerek kısa sürede tükendiği ifade edildi. Donmuş etlerin piyasaya arzı sonrasında, Veteriner Dairesi Müdürlüğü tarafından birçok kasap reyonunda denetimlerin yapıldığı ve söz konusu etlerin tebliğe uygun olarak -18 derece soğutucularda, ambalaj bütünlüğü bozulmadan satıldığının tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Vatandaşların bir kısmının etleri aldıktan sonra kasap dükkanlarının alet ve ekipman anlamında daha geniş imkanlara sahip oluşundan dolayı etini satın aldıktan sonra reyonda dilimleterek aldığı, bir kısmının ise orijinal ambalajıyla almayı tercih ettiği gözlemlenmiştir." denildi. Bu açıklama, kamuoyunda yanlış bilgilendirmelerin önüne geçmek ve tüketicilerin güvenini sağlamak amacıyla yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar