El-Sen, Kıb-Tek müdürünü yalanladı: Kesintiler devam edecek

7 Haziran 2024

Güncelleme: 7 Haziran 2024

A
A

El-Sen, Kıb-Tek Genel Müdürü'nün ''teknik arızanın giderildiği ve elektrik kesintisinin planlanmadığı'' açıklamasına tepki gösterdi. Santralde yapılan çalışmaların devam ettiğini belirten Sendika, kesintilerin devam edeceğini savundu.

ZgotmplZ MYK Haber

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), son günlerde ülke genelinde yaşanan kesintilerin artarak devam edeceğini belirterek, Kıb-Tek Genel Müdürü Dalman Aydın’ın bugün yaptığı, "kesintiler biteceği" yönündeki açıklamasını yalanladı.

Aydın açıklamasında, termik santraldeki kazan patlağına bağlı olarak elektrik üretiminde sıkıntılar yaşandığını ve bugün kesinti planlamadıklarını kaydetmişti.

El-Sen'in, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, üretim yetersizliği sebebi ile saat 17 itibarı ile kesintilerin olması beklendiği belirtilerek, "Kesintiler devam edecektir. Bunun tek sebebi yönetimsel zafiyetler ve başta elektrik kurumu ile hükümetten sorumlu Sn. Başbakan Ünal Üstel ve hükümetidir.” denildi.

El-Sen'in açıklaması şu şekilde:

“Kıb-Tek yönetiminin ‘Elektrik sorunu bitecek’ açıklamaları gerçeği yansıtmıyor!

Geçtiğimiz gün Güney Kıbrıs’tan enerji alınmasına rağmen eksik üretimin 80 Mw olduğu kayıtlara geçmiştir. Termik santralda oluşan arızanın tamamlanmış olması ancak teknik olarak testi yapılmadan doğrudan devreye alınacak olsa dahi, 6 saat zamana ihtiyaç duyulacağı ve ilgili makinenin 50 Mw üretim kabiliyeti ile birlikte 30 Mw açığın daha olduğu ve yine alternatifler içerisinde olan 25 Mw'lık mobil santralin de devreye alınma çalışmalarının devam ettiği; bununla birlikte sisteme toplamda 68 Mw ek üretim konabileceği ve 22 Mw üretim yetersizliği sebebi ile saat 17 itibarı ile kesintilerin olması beklenmektedir.

El-Sen ailesi olarak, uzun yıllardan beridir bu kaosun yaşanacağını, tedbir alınmadığı takdirde enerjinin her geçen gün daha pahalı ve arz güvenliği olmayan bir yapıya gireceğini basın yolu ile kamuoyuna duyurmuştu.

Ve şimdi yine tekrar ediyoruz! Kıb-Tek’i biz yönetmiyoruz! Bu yönetim modelini ve bu yapıyı da kabul etmiyoruz!

Maalesef bu yaz sıcaklarında elektrik kesintileri ve arızalar artarak devam edecektir! Bunun tek sebebi yönetimsel zafiyetler ve başta Elektrik Kurumu ile hükümetten sorumlu Sn. Başbakan Ünal Üstel ve hükümetidir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar