El-Sen'den Başbakan'a "5 makine tamir edildi" yalanlaması: Racon kesip halka yalan söylemeyi bırak

16 Ağustos 2024

A
A

El-Sen, Başbakan'ın "5 jeneratörün bir gecede tamir edildiği" açıklamasını yalanlayarak, "Racon kesip halka yalan söylemeyi bıraksın ve kalıcı çözüm için gerekli adımları atsın." dedi.

ZgotmplZ
Teknecik çalışanları.

Başbakan Ünal Üstel'in Teknecik Elektrik Santrali’ndeki arızalı 5 jeneratörün sabaha kadar tamir edildiği açıklaması Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) tarafından yalanlandı.

Yapılan açıklamada, "Dip yakıt sorunu ve yedek parça eksikliği yüzünden makineler tam olarak devreye alınamıyor. Şu anda sadece iki makine tam olarak devreye alınabilmiştir. Makineleri aynı anda devrede tutma çabası, çamur yakıt ve hala eksik yedek parça yüzünden mümkün olamamaktadır." denildi.

El-Sen Genel Başkanı Ahmet Tuğcu imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

"Güne yine büyük bir yalanla uyandık. Başbakan, kameralar önünde, Teknecik’teki beş makineyi tamir ettirdiğini söyledi. Gerçek bu değil: Teknecik emekçileri dün geceden beri yine insanüstü bir gayretle yoku var etmeye çalışıyor. Ama dip yakıt sorunu ve yedek parça eksikliği yüzünden makineler tam olarak devreye alınamıyor. Şu anda sadece iki makine tam olarak devreye alınabilmiştir. Makineleri aynı anda devrede tutma çabası, çamur yakıt ve hala eksik yedek parça yüzünden mümkün olamamaktadır.

Sayın Başbakanı bir kez daha ciddiyete ve asıl işiyle meşgul olmaya çağırıyoruz. Racon kesip halka yalan söylemeyi bıraksın ve kalıcı çözüm için gerekli adımları atsın. Kendisinden bulunduğu yerin ağırlığına yakışan hareketler bekliyoruz. Şovunu yapıp racon kesenleri boş verin. Biz işimize bakıyoruz. Onlar kötü yönetip kötü yakıtla sabote ediyor, biz inadına temizleyip kırılanları gece gündüz durmadan çalışıp tamir ediyoruz. KIB-TEK’in sonu KTHY gibi olmayacak!"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar