Elektrik kesintileri için açıklama: Kazan patlağından kaynaklandı, arıza giderildi

7 Haziran 2024

Güncelleme: 7 Haziran 2024

A
A

Elektrik kesintilerine dair açıklama yapan Kıb-Tek Müdürü Aydın, termik santraldeki kazan patlağına bağlı olarak elektrik üretiminde sıkıntılar yaşandığını, arızanın giderildiğini ve bugün için elektrik kesintisinin planlanmadığını kaydetti.

ZgotmplZ

Ülke genelinde son günlerde sıkça yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Genel Müdürü Dalman Aydın açıklamada bulundu.

KIB-TEK Müdürü Aydın, termik santraldeki kazan patlağına bağlı olarak elektrik üretiminde sıkıntılar yaşandığını açıkladı.

Kıb-Tek Genel Müdürü Dalman Aydın

Aydın, ülke genelinde dünden beri meydana gelen elektrik kesintilerinin bu sebeple yaşandığını belirterek, kazandaki patlağın giderildiğini ve gün sonuna kadar devreye alınacağını kaydetti.

TAK muhabirinin konu hakkındaki sorularını yanıtlayan Aydın, bugün için elektrik kesintisi planlanmadığını sözlerine ekledi.

Elektrik Mühendisler Odası (EMO) Yönetim Kurulu adına Başkan Mehmet Toycan, dün yaptığı açıklamada; elektrik kesintilerinin temel sebepleri arasında, Teknecik Termik Santrali'nde meydana gelen ve kısa süre içerisinde çözümlenmesi beklenilen teknik arızanın ve gaz tribünlerinde yapılan güncellemeler sırasında oluşan teknik arızanın olduğunu belirtmişti.

Toycan, toplamda, 70 MW kapasite kaybının yaşandığını, bunlarla birlikte yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle artan peak yük sonucunda elektrik kesintilerinin kaçınılmaz hale geldiğini söylemiş, bu tür kesintilerin önlenmesi ve halkın sürekli ve kesintisiz elektrik enerjisine erişiminin sağlanması için Kıb-Tek santrallerinde bakım ve yatırım çalışmalarının “ivedilikle” yapılmasını istemişti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar