''Elektrik sorunu Türkiye ile birlikte çözülecek, yakın zamanda tarih olacak''

20 Ağustos 2024

Güncelleme: 21 Ağustos 2024

A
A

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim'i kabulünde enerji sorununa değindi. Üstel, ''çok kısa süre içinde enerji sorunu tarih olacak” ifadelerini kullandı.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görüşmede, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Türkiye Cumhuriyeti'nin işbirliğinin önemi vurgulandı.

Üstel, Büyükelçi Serim'in üniversite eğitimini KKTC'de aldığını ve KKTC'yi vatanı olarak gördüğünü belirtti.

Üstel, KKTC ile Türkiye’nin ayrılmaz bir bütün olduğunu ve Türkiye'nin KKTC'ye sağladığı desteklerle birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

 Yeni dönemde enerji konusunun gündemde olacağını belirten Üstel, Türkiye'den kablo ile enerji getirilmesi için yapılan protokol çalışmalarının devam ettiğini ve bu sorunun yakın zamanda çözüleceğini söyledi.

 Üstel, büyük projelerin gerçekleşmesi için siyasi istikrarın önemine dikkat çekti ve yarım kalan projelerin tamamlanacağını vurguladı.

Üstel şunları söyledi:

“Yeni dönemde gündemimizde enerji konusu olacak. Ülkemizde yaşanan enerji sorununu, inanıyorum ki hep birlikte ortadan kaldıracağız. Daha önce de Anavatanımızla iş birliği içinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la Türkiye Cumhuriyeti’nden kablo ile enerjinin ülkemize gelmesi için bir protokol imzaladık. Protokol çalışmaları çerçevesinde yapılan fizibilite raporları yakın zamanda tamamlanacak. Fizibilite çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile imzaladığımız işbirliği antlaşmalarına uygun olarak gerekli adımları mutlaka atacağız. Ben inanıyorum ki çok kısa süre içinde ülkemizde yaşanan enerji sorunu tarih olacak.”

Büyük projelerin gerçekleşebilmesi için siyasi istikrara ihtiyaç olduğunu da söyleyen Üstel, istikrarı bozmadan, başlayan işleri yarım bırakmadan, yarım kalanları da bitirerek halka hak ettikleri hizmeti sunmaya devam edeceklerini de söyledi.

 Büyükelçi Serim, KKTC’de göreve başlamaktan onur duyduğunu ve Türkiye’nin her zaman KKTC’nin yanında olacağını belirtti.

Görev süresi boyunca KKTC halkının refahı için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre Serim konuşmasında şunları söyledi:

“Kabulünüz için çok teşekkür ediyorum. KKTC’ye Türkiye Cumhuriyeti nezninde ki 16. Büyükelçisi olarak göreve başlamaktan onur ve gurur duyuyorum. Sizlerin de malumunuz Hayatımızın belli bir bölümünü KKTC’de hem eğitim görmüş hem de yaşamış biri olarak üstlendiğimiz vazifenin gururu ve memnuniyetinin yanı sıra sorumluluğunun da bilincinde olarak çalışacağıma emin olabilirsiniz. Ben ve tüm misyonumuz ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurumları bu konuyla alakalı ellerinden gelenin daha fazlasını yapacağından kuşkunuz olmasın. Türkiye Cumhuriyeti olarak bundan önce nasıl KKTC’nin yanında olduysak bundan sonrada olacağız. Görev sürem boyunca da KKTC halkının hak ettiği, her alanda inşallah aydınlık yarınlara ulaşması için elimden geleni yapacağım. Ben bu vesileyle  buradaki görev sürem boyunca da buradaki vatandaşlarımıza Kıbrıs Türkü’ne her alanda katkı yapacak her bir icraata vesile olursak ne mutlu bize.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar