Elitaş "tanınma" için Kıbrıs Türk halkından destek istedi: Yalancı elma şekerine uymayalım

20 Temmuz 2024

Güncelleme: 20 Temmuz 2024

A
A

Elitaş, KKTC’de yaşayanlardan, Rumların “yeniden müzakere” oyununa gelmemeleri ve KKTC’nin tanınması konusunda Türkiye’nin gayretlerine destek olmalarını istedi.

ZgotmplZ Samet Karakoç

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, dün akşam katıldığı Cumhuriyet Meclisi resepsiyonunda MYK Haber mikrofonuna konuştu.

Elitaş, KKTC’de yaşayanlardan, Rumların “yeniden müzakere” oyununa gelmemeleri ve KKTC’nin tanınması konusunda Türkiye’nin gayretlerine destek olmalarını istedi.

Mustafa Elitaş, Türk devletlerinin de artık cesur olup, bir an önce KKTC’yi tanımaları gerektiğini vurguladı.

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş şunları kaydetti:

"KKTC, Türkiye için çok önemli. Buranın insanları kardeşimiz canımız. Onların başkalarının zorlamasıyla değil, kendi güçleriyle, resmi olarak dünyada da tanınarak yaşamalarını istiyoruz.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, elinden gelen gayreti gösteriyor. Umuyoruz ki, ilk etapta, Türk cumhuriyetlerinin KKTC’yi tanıma yönünde adım atmaları, artık cesur olmaları gerekir. Türk dünyası bir olmalı, tek yumruk olmalı. Arkasından müslüman ülkeler bu işe girmeli. İnşallah yakın bir zamanda KKTC, dünya milletleri tarafından da tanınır hale gelecektir.

Rum Kesimi, ‘Yeniden görüşmeler yapalım’ diye bu işi cıvıtmaya çalışıyor. KKTC’de yaşayan kardeşlerimiz, bunlar, Türkiye’nin yaptığı gayretleri, lobi faaliyetlerini erteletme amaçlıdır, oyundur. Hem siyasi partilerimizin hem de KKTC’de yaşayan vatandaşlarımızın bunlara prim vermemesi gerekmektedir.

İnşallah bizim bu gayretimize KKTC’de yaşayan vatandaşların da destek olmasını canı gönülden diliyoruz. Biz dışarıdan bir gözlemci olarak diyoruz ki; Yalancı elma şekerine uymayalım, 'yeniden müzakereler başlıyor' diye aldığımız yolu geriye doğru çevirtmeyelim. Yavaş yavaş emin adımlarla ilerlediğimiz KKTC’nin dünya milletleri tanınması için gayret gösterelim."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar