Emlakçıyı kandırdı: Kripto hesabından 4 milyon dolar değil 78 cent çıktı

Kamalı Haber, 27 Ağustos 2024

Güncelleme: 27 Ağustos 2024

A
A

4 milyon dolarlık kriptosu olduğunu söyleyerek, ev alacağım vaadiyle bir emlakçıyı dolandırdığı belirlenen zanlı, cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Kripto para hesabında 4 milyon dolar olduğunu söyleyerek, dolandırıcılık yaptığı şikayetiyle tutuklanan E.C. bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. 

Mahkemeye bilgi veren polis, zanlının 23 Haziran-12 Ağustos 2024 tarihleri arasında Girne'de, hesabında kripto para olmadığı halde, kripto parayı nakde çevirmek maksadıyla komisyoncuya para vermesi gerektiğini söyleyip, hesabındaki 4 milyon dolar paranın bozulması durumunda kendisinden ev satın alacağı vaadinde bulunarak, Lefkoşa'da sakin emlakçı K.İ.’den 846 bin 200 TL, 12 bin 400 sterlin, 500 doları ve bin 200 euro para aldığını anımsattı.

Polis, şikayet sonrası zanlının 16 Ağustos günü Boğazköy'de tespit edilerek tutuklandığını, tasarrufunda 2 adet cep telefonu bulunarak, emare alındığını söyledi.

Polis yapılan soruşturma ve alınan tanık ifadelerinde zanlının 2023 yılı içerisinde kendisine 2-3 milyon dolar karşılığında Bitcoin'in olduğunu söylediği, zengin bir kişi olarak kendisini insanlara tanıttığı ve cep telefonundan bir Bitcoin hesabı gösterip kendisine karşı güven duygusu oluşmasını sağladığının belirlendiğini açıkladı.

Polis, zanlı hakkında 17 Ağustos'ta iki günlük ek tutukluluk kararı alındığını, bu sürede, şikayetçinin zanlıya banka havale yolu ile göndermiş olduğu havale dekontlarının teslim alındığını, 6 tanık ifadesi temin edildiğini belirtti.

Polis, dekontlar üzerinde yapılan incelemede toplam havale miktarının 828 bin 700 TL olduğunun belirlendiğini açıkladı.

Polis, zanlının cep telefonunda yapılan incelemede ise kripto alım-satımı yapan uygulama tespit edildiğini, zanlının kripto hesabında ise 0.78 dolar yani 26.73 TL olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Polis, zanlının 2 kez mahkemeye çıkarılarak aleyhine 10 gün tutukluluk emri alındığını bu süre zarfında 12 kişinin sorgulandığı, 11 ifade temin edildiğini söyledi.

Polis, yapılan muhaceret kontrolünde zanlının 3 Ekim 2023 tarihinden beri ülkede kaçak bulunduğunu belirterek, yasal statüsü olmadığını bu nedenle mahkemenin bu durumu değerlendirerek ,uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının davasında hazır olması maksadı ile 2 ayı aşmayan bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar