Ercan'ın 92 milyon TL'lik elektrik borcu yapılandırılıyor

13 Haziran 2024

Güncelleme: 13 Haziran 2024

A
A

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu tarafından yapılan açıklamada, “T&T yetkilileri ile bugün bir görüşme gerçekleştirildi ve borçların yapılandırılması noktasında mutabakat sağlandı” denildi. Ercan işletmecisinin 92 milyon TL elektrik borcu bulunuyor.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK), Ercan Havalimanı’nın borçlarının yapılandırılacağını açıkladı.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Ahmet Tuğcu’nun, T&T şirketinin borçlarını 13 Haziran’a kadar ödememesi halinde elektriğin kesileceği uyarısında bulunduğu hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, bugün T&T yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirildi ve borçların yapılandırılması konusunda mutabakat sağlandı. Bu kararın alınmasında, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Ercan Havalimanı’nın yoğunluğu dikkate alınarak, halkı ve adayı ziyaret edecek misafirleri mağdur etmemek amacıyla, elektriğin kesilmemesi gerektiği vurgulandı. Ercan Havalimanı’nın halkın malı olduğu ve çıkarlarının halk çıkarları doğrultusunda korunacağı belirtildi.

KIB-TEK yönetimi, gerekenin yapılacağını ve sürecin titizlikle takip edileceğini açıkladı.

El-Sen'den ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

 El-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu, 92 milyon TL borcu bulunan Emrullah Turanlı yönetimindeki T&T Şirketi’nin işletmecisi olduğu Ercan Havalimanı’nın elektriğini yarın keseceklerini vurguladı. Tuğcu, elektriğin kesilmemesi için Turanlı’nın en az 63 milyon TL ödemesi gerektiğini açıklamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar