Erhürman: Artık gerçeklerle yüzleşme zamanı geldi

5 Eylül 2024

Güncelleme: 5 Eylül 2024

A
A

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, okullardaki öğrenci sayısının artması, hastanelerdeki yetersiz hizmet ve nüfus politikalarının eksikliği gibi konuların ülkeyi felakete sürüklediğini ifade etti.

ZgotmplZ

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkedeki mevcut durumu eleştirerek ekonomiden demokrasiye, çevreden siyasi kültüre kadar birçok alanda zarar görüldüğünü söyledi ve bu durumu düzeltmenin tek yolunun mevcut zihniyeti değiştirmek olduğunu vurguladı.

Erhürman, doğru politikalarla ekonomideki yıkımın toparlanabileceğini, ancak çevreye ve siyasi kültüre verilen zararların geri döndürülmesinin çok zor olduğunu belirtti.

Erhürman, toplumun varoluş refleksini göstererek bu duruma karşı çıkması gerektiğini, aksi takdirde toplumun daha büyük sorunlarla karşılaşacağını ifade etti.

Güney Kıbrıs’a ekonomik kaçışın arttığını, insanların günlük ihtiyaçları için bile Güney’e geçtiğini ve hükümetin bu duruma karşı önlem almadığını eleştirdi.

İşçilerin yaşadığı sıkıntılar, eğitimdeki sorunlar yanında hastanelerdeki duruma da değinen Erhürman, “Hastanelerde insanlar Karpaz’dan geliyor ama ilaç bulamıyor. Onkoloji bölümünde iki hemşire, her milletten hastayla başa çıkmaya çalışıyor. Nüfusun ne olduğunu bilmezsen hiçbir şey yapamazsın. Tablo felakete doğru gidiyor. Yarattığınız bu nüfusa hükümete geldik, sizi gönderiyoruz diyemezsiniz. Gelen insanlara insan onuruna yakışır olanaklar sunamamanın utancını yaşıyoruz” dedi.

23 üniversitenin bulunduğu ülkede kalite sorunlarının ciddi boyutlara ulaştığını ve artık gerçeklerle yüzleşme zamanının geldiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar