Erhürman: Ekonomik sıkıntılar sadece memurları değil, özel sektör çalışanlarını da etkiliyor

10 Eylül 2024

Güncelleme: 11 Eylül 2024

A
A

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ekonomik sıkıntıların yalnızca kamu çalışanlarını değil, özel sektörü de etkilediğini, özel sektörde maaşların asgari ücrete kadar gerilediğini ve halkın alım gücünün düştüğünü belirtti.

ZgotmplZ

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin ekonomik sorunlarına dikkat çekti.

Erhürman, hayat pahalılığının yalnızca kamu çalışanlarını değil, özel sektörü de etkilediğini ve özel sektörde maaşların asgari ücrete kadar gerilediğini belirtti. Bu durumun halkın alım gücünü düşürdüğünü ifade eden Erhürman, insanların alışverişlerini kuzey yerine güneyden yapmaya başladıklarını ve küçük işletmelerin ödeme kapasitelerinin azaldığını kaydetti.

Kıbrıs Genç TV’de katıldığı programda konuşan Erhürman, mevcut ekonomik durumu eleştirirken, hükümetin plansız ve programsız bir şekilde hareket ettiğini ve bu anlayışın ülkeyi bir yere götüremeyeceğini vurguladı. Ekonominin kısır döngüye girdiğini belirten Erhürman, temel gıda ve temizlik ürünlerine narh konulması ve denetim yapılması önerilerinin dikkate alınmadığını söyledi.

Eğitim sistemine de değinen Erhürman, ilkokullardaki yetersizliklere dikkat çekerek, 850 kişilik okulların kabul edilemez olduğunu ve konteyner sınıfların eğitimde sınıfsal ayrımlar yarattığını belirtti. Ayrıca, ülkenin nüfusunun bilinmemesi nedeniyle enerji ve diğer planlamaların sağlıklı yapılamadığını ifade etti.

Erhürman, toplumdaki ırkçılık ve ötekileştirme söylemlerinin yayılmasından endişe duyduğunu belirtirken, uluslararası toplumla iletişim kopararak sorunların çözülemeyeceğini vurguladı. Memleketin güvenlik ve sağlık alanında ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ileri süren Erhürman, hastanelerde yatak bulunamadığını ve doktorların hasta yoğunluğuna yetişemediğini dile getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar