Erhürman, Rusya'nın KKTC'yi tanıyacağına yönelik çıkan ''müjdeli'' haberleri eleştirdi

21 Ağustos 2024

Güncelleme: 21 Ağustos 2024

A
A

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Rusya'nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile diyaloğunu genişleteceği ve KKTC'ye direkt uçuşlara başlayacağına dair müjde olarak çıkan haberleri eleştirdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Tufan Erhürman, Rusya'nın KKTC ile diyaloğunu genişleteceği ve KKTC'ye ile direk uçuşlara başlayacağı yönünde çıkan haberleri hatırlattı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Rusya'nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile diyaloğunu genişleteceği ve KKTC'ye direkt uçuşlara başlayacağına dair çıkan haberleri eleştirdi. Erhürman, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bu tür "müjdelerin" geçmişte de sıkça dile getirildiğini ancak sonrasında gerçeklerin farklı olduğunu hatırlattı.

Erhürman, 22 Eylül 2022 tarihinde CNN Türk'te yer alan "Rusya KKTC'ye direkt uçacak" başlıklı haberi ve 12 Ekim 2022'de NTV'de çıkan "Rusya KKTC'ye direkt uçuş hazırlığı yapıyor" haberini hatırlatarak, bu iddiaların Rusya tarafından "fantezi" olarak nitelendirildiğini belirtti. Erhürman, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova'nın, Rusya'nın Kıbrıs politikasında bir değişiklik olmadığını ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına bağlı kalmaya devam ettiklerini söylediğini aktardı.

Erhürman, 16 Ağustos 2024'te gazetelerde yer alan bir başka habere atıfta bulunarak, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Dördüncü Avrupa Dairesi Direktörü Yuri Pilipson'un, Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi kararlarına bağlı olduğunu ve Kıbrıs'ta çözüm modelinin iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı bir federasyon olduğunu vurguladığını belirtti.

Son olarak, Erhürman, Rusya'nın KKTC'de 50 binden fazla Rus vatandaşının yaşadığını resmi olarak kabul ettiğini, ancak KKTC'ye direkt uçuşların söz konusu olmadığını ifade etti. Erhürman, "Müjdelerle oyalanmayı bırakıp, ülkenin ve gençlerin geleceği için ciddi işlerle uğraşmalıyız" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar