Erhürman, yasama yılına hükümeti topa tutarak başladı

1 Ekim 2024

A
A

Ülkedeki sorunlara çözüm bulunmazsa halkın sıkıntılarının süreceğini kaydeden Erhürman, "Mutsuzluk ve umutsuzluk Kıbrıs Türk halkının kaderi değil, bu değişecek." dedi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis'in açılışında Kıbrıs sorununa ve iç meselelerdeki yönetsel boşluklara değinerek sert eleştirilerde bulundu.

Erhürman, "Bu böyle devam etmeyecek. Ne mutsuzluk, ne umutsuzluk, ne de dünyadan kopukluk Kıbrıs Türk halkının kaderidir; bu değişecek!" ifadelerini kullandı. 

“MÜZAKERE YAPILACAKSA, TEMELİ BELLİDİR” 

Kıbrıs konusunda da, "BM Güvenlik Konseyi kararlarını beğenmeyebilirsiniz, ancak BM Genel Sekreteri bu kararlara uymak zorundadır." diyen Erhürman, resmi müzakere yapılacaksa, bunun iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı bir federasyon temelinde yapılacağının bilinmesi gerektiğini söyledi.

Erhürman, "Eğer çözüm isteyen taraf siz olmazsanız, yükseköğretimde de, mülkiyette de sıkıntı yaşamaya devam edersiniz" diyerek, Kıbrıs Türk tarafının çözüm isteyen taraf olarak konumlanması gerektiğine işaret etti. 

NÜFUS POLİTİKASI

Nüfus politikası ve ekonomik sıkıntılara da dikkat çeken Tufan Erhürman, nüfus politikasının olmamasının sağlık, eğitim ve diğer alanlarda ciddi sorunlara yol açtığını belirterek, konteyner sınıfların sadece depreme karşı tedbir amacıyla değil, nüfus artışından kaynaklandığını kaydetti.

HAYAT PAHALILIĞI

Erhürman, hükümetin dört ayda bir yapılan hayat pahalılığı ödemesini değiştirmek istediğini, ancak övünmeye de devam ettiğini dile getirdi.

"Hayatı ucuzlatmak için çalışmalar başlatıldığını söylüyorlar. Şimdi mi başlatıyorsunuz?” diye soran Erhürman, hayat pahalılığının da kısır bir döngü haline geldiğinin altını çizdi. 

"YÖNETİM KURULLARI PROFESYONELLEŞTİRİLMELİ"

Kıb-Tek'teki yönetim sorunlarına da değinen Erhürman, Kıb-Tek gibi stratejik öneme sahip kurumların yönetim kurullarının profesyonelleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Kıb-Tek’e sınavsız münhalsiz istihdamlarla personel giderlerinin şişirilmesi, elektrik zammında etkili değil mi? Bu yönetim boşluğunu doldurmadığınız sürece bu sorunlar devam edecek." dedi.

"KURUMSAL İSTİKRARSIZLIKLAR KAMU YÖNETİMİNİ ZAYIFLATIYOR"

Eski Eserler Dairesi’nde beş yıl içinde dört müdür değiştiğine dikkat çeken Tufan Erhürman, bu tür kurumsal istikrarsızlıkların kamu yönetimini zayıflattığını ifade etti. Tamamen teknik bir dairede beş “istikrarlı” yılda dört müdür değiştiğini anımsatan Erhürman, "Kurumsal hafızayı nasıl koruyacaksınız? Bu politikalarla ne nüfusu kontrol edebilirsiniz, ne ekonomiyi, ne de hayat pahalılığını azaltabilirsiniz." dedi.

Erhürman, Kıbrıs Türk halkının içinden geçtiği zorlukları dile getirerek, yönetimsel boşlukların halkı mutsuzluğa ve umutsuzluğa sürüklediğini belirtti; "Kıbrıs Türk halkının en varlıklı kesimlerinin çocukları bile gözlerini göç yollarına dikmiş durumda. Bu böyle devam etmeyecek. Ne mutsuzluk, ne umutsuzluk, ne de dünyadan kopukluk Kıbrıs Türk halkının kaderi değildir; bu değişecektir." ifadelerini kullandı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar