Erk'ten Erhürman'ın AK Parti ziyareti yorumu: Cumhurbaşkanlığına hazırlık yapılıyor

26 Haziran 2024

Güncelleme: 26 Haziran 2024

A
A

CTP’nin kıdemli ismi Erk, Erhürman'ın sürpriz Ankara ve AK Parti'yi ziyaretinin "Cumhurbaşkanı adaylığına hazırlık olduğu" yorumlarına ilişkin, “Olmasaydı da bu görüşme yapılmalıydı ama evet ona da hazırlanıyor.” yanıtını verdi.

ZgotmplZ
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman (sağda) ile Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros (solda), Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nde Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile görüştü.
CTP Basın

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'inci yıl dönümü için 20 Temmuz’da Ada’ya gelmesi beklenen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Meclisi'nde yapması ihtimal dahilinde olan konuşmaya Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) katılıp katılmayacağı hala tartışılırken, Genel Başkan Tufan Erhürman, partinin Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros ile Ankara’ya kritik bir ziyarette bulunuyor.

Erhürman ve Toros, dün AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile bir araya geldi. Görüşmede Erdoğan’ın 20 Temmuz’da adaya yapacağı ziyaretin de gündeme geldiği öğrenildi.

Erhürman ve Toros’un bugün Erdoğan ile birlikte adaya gelmesi beklenen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’i de ziyaret edeceği açıklandı.

KUTLAY ERK: RET VE İNKAR POLİTİKASI YANLIŞ

Dün Ada TV’de Cüneyt Oruç'a konuk olan eski dışişleri bakanlarından ve 2002-2006 yılları arasında Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı görevini yürüten CTP'li Kutlay Erk, Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin şunları söyledi:

Kutlay Erk

“CTP üç yıl önce yaptığı hatayı tekrarlamamalı. Boykotlarla bir şey çözülemez. Hatta o boykota neden olan sıkıntıyı daha da fazla artırır. CTP’nin 3 yıl önce aldığı kararı yine alacağını düşünmüyorum. Tufan Erhürman bugün Fikri Toros ile Ankara’da AK Parti Genel Başkan Vekili ile görüştü. Bunlar aslında geçen üç yıl öncesinde yaşadığımız deneyimin sonuçlarıdır. Ret ve inkar politikasıyla bir yere varılamaz. Bu hem Türkiye için hem de KKTC’deki tüm siyasi partiler için geçerlidir.”

"CUMHURBAŞKANLIĞINA HAZIRLIK YAPILIYOR"

“Bu görüşmelerin Tufan Erhürman’ın Cumhurbaşkanı adaylığına hazırlık olduğu” şeklindeki değerlendirmeye de yanıt veren Erk, “Olmasaydı da bu görüşme yapılmalıydı ama evet ona da hazırlanıyor.” yanıtını verdi.

"YÜZÜNE BAKMAYACAĞINIZ LİDERLE AYNI MASAYA NASIL OTURACAKSINIZ?

“Yapılması gereken diplomasiyi çalıştırmaktır.” diyen Kutlay Erk, radikal soldan gelen “Değil tokalaşmak yüzüne bile bakmayız.” tepkilerinin de abartılı olduğunu söyledi.

Kutlay Erk, “Burnunuzun önünü görmeden bu sözleri söylemezsiniz. Bu ülkede Başbakan olduğunuzda, Cumhurbaşkanı olduğunuzda, Kıbrıs meselesini görüşürken masada beş taraf var. Beş taraftan biri yüzüne bile bakmayız dediğiniz liderdir. Öyle bir masaya nasıl oturacaksınız.” diye sordu.

3 YIL ÖNCE BOYKOT EDİLMİŞTİ

Kutlamalar için 2021 yılında da adaya gelen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Temmuz 2021 tarihinde Cumhuriyet Meclisi'ne hitap etmişti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi ile o dönem Meclis'te 3 milletvekili ile temsil edilen Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), kendileriyle görüşülmediği ve Kıbrıs Türk halkının özgür iradesine müdahale edildiği gerekçeleriyle söz konusu oturuma katılmamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar