Eşe darp ve tecavüze 8 yıl hapis

17 Eylül 2024

Güncelleme: 17 Eylül 2024

A
A

Lefkoşa’da tartıştığı eşine önce darp ardından tecavüz eden sanık, 8 yıla mahkum edildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen "cinsel tecavüz" suçundan yargılanan Paşa Bokçır 8 yıl hapse mahkum edildi.

Füsun Cemaller’in başkanlığında, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin verdiği kararı Başkan Cemaller okudu.  

Başkan, 29 Ekim 2023 tarihinde 05.00 sıralarında Lefkoşa Surlariçi bölgesinde meydana gelen olayda, sanığın tartıştığı eşini yumrukladığı ve tekmelediğini, ardından yerde sürükleyerek götürdüğü yatak odasında tecavüz ettiğini belirtti. 

Başkan, olayın ardından tutuklanan sanığın "cinsel tecavüz" soruşturmasının ardından yargılanmak üzere cezaevine gönderildiğini ve 8 Kasım 2023’ten beri cezaevinde yargılanmayı beklediğini söyledi.

Sanığı, aleyhine getirilen tüm davalardan suçlu bulup, mahkum ettiklerini kaydeden Füsun Cemaller, "cinsel tecavüz" suçunun ömür boyu hapis öngören ceza yasasının en ağır suçlarından biri olduğunu belirtti.

Sanığın eşine eziyet ederek, tecavüz ettiğini vurgulayan Cemaller, her ne kadar şikayet geri çekilse de suçun vahametinin ortadan kalkmadığını söyledi. 

Sanığın avukatının, olay günü müvekkilin eşiyle tartıştığı için alkol aldığını, suçu içki tesiri altında işlediğini söylediğini kaydeden Füsun Cemaller, ancak bu hususun sanık lehine değil aleyhine değerlendirdiklerini söyledi.

"KADINLARIN ŞİDDETE BOYUN EĞMELERİ KABUL EDİLİR DEĞİL"

Başkan,  eşine ekonomik olarak bağlı olan kadınların şiddet görseler dahi bir süre sonra şikayetlerine vazgeçebildiklerini dile getirdi. Başkan, kadınların şiddete boyun eğmelerinin kabul edilir olmadığını vurguladı.

Başkan Cemaller, tüm olguları değerlendirerek, sanığı 8 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar