Eşi adına sahte vekaletnameler düzenledi, milyonlarca lira kredi çekti

21 Ağustos 2024

Güncelleme: 21 Ağustos 2024

A
A

Eşinin adına düzenlediği sahte vekaletnamelerle milyonlarca lira kredi çeken 76 yaşındaki şahıs 5 yıl hapse mahkum oldu.

ZgotmplZ

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde sahte vekaletname düzenleme ve tedavüle sürme başlıkları altında 23 davadan yargılanan 76 yaşındaki R.A. hakkındaki dava  karara bağlandı. Sanık, yargılandığı tüm davalardan suçlu bulunarak 5 yıl hapse mahkum edildi.

Füsun Cemaller’in başkanlığında, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin verdiği kararı Yargıç Barkın okudu. 

Yargıç Barkın, sanığın 2006 yılında L.’da bir noterde dolandırmak kastıyla eşinin adına hazırladığı vekâletnameyi imzalayıp mühürletip sahtelediğini belirtti.

Sanığın sahte vekaletnameyi YDÜ Bankası'na hesap için vererek tedavüle sürdüğünü ve bankadan 100 bin £, 300 bin TL, 154.690 €, 546.314 TL kredi temin ettiğini açıkladı. Ayrıca, sanığın sahte vekaletnameyi kullanarak eşinin taşınmaz malını ipotek verdiğini belirtti.

Sanığın 2008 yılında başka bir sahte vekaletnameyi mühürleterek düzenlenmesine imkan sağladığını ve bu vekaletnameyi T.K.D.'ye vererek tedavüle sürdüğünü söyledi. 2010 yılında da sahte belgeyle Ş.P.D.'ye başvurup, planlama onayı başvuru formunu sahte imzaladığını açıkladı.

Yargıç Barkın, sanığın itham olduğu 23 davayı kabul ettiğini, ciddi menfaat elde ettiğini ve birden fazla suç işlediğini vurgulayarak, sanığın 5 yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar