"Eşime baktın" kavgasında hastaneye sevk kararı

13 Eylül 2024

Güncelleme: 13 Eylül 2024

A
A

Lefkoşa'da "eşe bakma" kavgasına tutuşan iki kişiden biri teminata bağlanırken, kavgayı başlatan zanlının ise tutukluğunun devamına ve Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde kontrolden geçirilmesine karar verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen "katle teşebbüs, kavga ve rahatsızlık, kasti hasar, vahim zarar" suçlarından tutuklanan F.K. ile Sudanlı öğrenci M.A.S. bu sabah yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, 9 Eylül günü 17:30 sıralarında, Hamitköy’de F.K.'nin eşine baktığı gerekçesiyle M.A.S. ile kavga ettiklerini anımsattı. İki zanlının kavga esnasında birbirlerinin vücutlarının muhtelif yerlerine vurduklarını söyleyen polis, F.K.'nin bu esnada aracını M.A.S.'nin üzerine sürerek, katle teşebbüs ettiğini belirtti. Polis, zanlı M.A.S.'nin de olay esnasında yerden almış olduğu taşı zanlı F.K.'nin kullanımındaki araca kasten atarak, sağ ön kapı cam direğinin kırılmasına sebep olduğunu, yüzüne de yumruk atarak burnunu kırdığını kaydetti. Polis, F.K.'nin katle teşebbüs, kavga ve rahatsızlık, M.A.S.'nin ise vahim zarar, kasti hasar, kavga ve rahatsızlık suçlarından tutuklandığını hatırlattı.

Zanlıların 10 Eylül'de mahkemeye çıkarılarak, 3 gün tutuklama emri alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde tanık ifadeleri alındığını, kamera görüntülerinin incelendiğini, ilk saldıran kişinin F.K. olduğunun görüldüğünü belirtti.

Polis, zanlılardan M.A.S. ile ilgili soruşturmanın tamamlandığını, ülkede öğrenci olarak bulunduğunu belirterek, teminat talep etti.

Polis, zanlı F.K. ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini, zanlının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde kontrolden geçirileceğini, gelecek raporun önem arz ettiğini belirterek, 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlı F.K.'nin 5 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi. Zanlı M.A.S.'nin ise yurt dışına çıkış yasağı, 20 bin TL nakit teminat yatırması ve haftada 3 gün polise imza vermesi şartlarıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar