"Evrak sahteleyen" gümrük komisyoncusu serbest kaldı

Kamalı Haber, 15 Temmuz 2024

A
A

Evrak sahteleyerek bir tırın ülkeye giriş çıkış yapmasını sağlayan gümrük komisyoncusu 20 bin TL kefaletle serbest bırakıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa'da meydana gelen “sahte evrak düzenleme, sahtelenmiş evrağı tedavüle sürme” suçlarından tutuklanan gümrük komisyoncusu T.Y. üç günlük tutukluluğun ardından bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, zanlının 2 Temmuz 2024 tarihinde, A.U.'dan, yurt dışı taşımacılığı yapmak amacı ile kiraladığı ve bir banka adına rehin bulunan ND 249 plakalı tır çekici aracın KKTC'den çıkışını sağlamak için şu suçları işlediğini anımsattı:

  • Banka tarafından Motorlu Araçlar Dairesi Müdürlüğü'ne yazılan izin belgesi üzerindeki izin geçerlilik tarihlerinin olduğu kısımda değişiklik yaptı
  • İzin süresini uzattığı evrakı, tır çekici aracın şoförü N.Ç'ye vererek tedavüle sürdü.
  • Araç, sahtelenen evrakla Girne Liman'ından ülke dışına çıkış ve giriş yaptı.

Zanlının tutuklandığını, suç unsuru sahte evrakın emare olarak alındığını belirten polis, zanlının gönüllü ifade vererek, suçunu kabul ettiğini yineledi.

Zanlının telefonunun emare alınarak, DATA İnceleme Şubesi'ne gönderildiğini belirten polis memuru, soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek, uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanarak tüm kimlik ve seyahat belgelerine el konulmasına, 20 bin TL nakdi teminat yatırmasına, KKTC vatandaşı 2 kişinin 400’er bin TL'lik kefalet senedi imzalamasına ve haftada bir gün polise imza vermesi şartıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar