Gazeteciler yeni yönetimini seçti

12 Ekim 2024

A
A

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) yeni yönetimini belirledi. Çarşamba günü de Yönetim Kurulu görev dağılımını yapacak.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), bugün KTGB Kompleksi içinde yer alan Paradise Park’ta Olağan Genel Kurulu’nu düzenleyerek, yeni Yönetim Kurulu'nu seçti.

Saat 10.30'da başlayan Genel Kurul'da ilk olarak, basın şehitleri ve hayatını kaybeden gazeteciler için saygı duruşunda bulunuldu.

Divanın oluşturulmasının ardından, KTGB Başkanı Emin Akkor konuşma yaptı. Konuşmasında, yönetimde bulundukları 2 yıllık dönemde gazetecilik koşullarının iyileştirilmesine yönelik ciddi çaba harcandığını söyleyen Akkor, "Dezenformasyonla mücadele Yönetim Kurulumuzun en fazla üzerinde durduğu konuydu. Bu yönde toplumda farkındalığı artırmak için 2 yıl boyunca adımlar atılacak." dedi.

Ardından faaliyet ve mali raporlar üyelerin bilgisine ve oyuna sunuldu. Faaliyet raporu Canan Onurer tarafından, mali rapor da Aytuğ Türkkan tarafından okundu ve aklandı.

Divan başkanı Özgül Gürkut Mutluyakalı, Divan katiplerinin ise Damla Soyalp ve Aytuğ  Türkkan olarak belirlendiği Genel Kurul’da, daha sonra iki yıl süreyle görev yapacak yeni yönetim, denetleme ve onur kurulları seçildi.

KTGB'nin yeni Yönetim Kurulu:

  • Asli üyeler: Bertuğ Topal, Osman Kurt, Ahmet Karagözlü, Serap Şahin, Ülgen Aksay, Canan Onurer, Efdal Keser, İltaç Aslım, Cenk Mutluyakalı. 
  • Yedek üyeler: Esengül Aykaç ve Devrim Demir.

Denetleme Kurulu:

  • Asli üyeler: Damla Soyalp, Artun Çağa, Hüseyin Ekmekçi.
  • Yedek: Aytuğ Türkkan.

Onur Kurulu:

  • Asli üyeler: Ümral Akpınar, Ali Baturay, Perihan Aziz.
  • Yedek üye: Özgül Gürkut Mutluyakalı.

Yönetim Kurulu çarşamba günü toplanarak görev dağılımı yapacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar