Gazimağusa Belediyesi'nden iş yerlerine ceza

21 Ağustos 2024

A
A

Gazimağusa Belediyesi, sağlık kurallarına uymayanlara yasa uyarınca para cezası uyguluyor.

ZgotmplZ

Gazimağusa Belediyesi Zabıta Birimi, halkın sağlığını ilgilendiren pek çok farklı alanda yaptığı denetimlerde, kurallara uymayanlara asgari ücretin yarısı veya yüzde 100’üne kadar sabit para cezası uyguluyor.

Belediye’den yapılan açıklamaya göre, son olarak, hijyen koşullarına aykırı ve iş yeri çalıştırma izni olmadan faaliyet gösteren bir işyerine bir asgari ücret, Gazimağusa çöplüğüne atık döken beş vidanjöre de birer asgari ücret tutarında ceza yazıldı.

Hijyen şartlarına aykırı olarak faaliyette bulunan iş yerlerine, izinsiz iş yerlerine ve çevreyi kirletenlere Belediyeler Yasası’nın 122 maddesi 1’inci fıkrası gereği verilen yetki çerçevesinde, asgari ücretin yarısı veya yüzde 100’üne kadar sabit para cezası uygulanıyor.

Belediye’nin Zabıta Birimi Sorumlusu Harun Oza, konuya ilişkin açıklamasında, halk sağlığının her şeyden önemli olduğunu, insan sağlığının riske atılmaması gerektiğini vurgulayarak, işletme izni olmayan, hijyen kurallara uymayan iş yerlerine para cezası yazılmaya başlandığını söyledi.

15 günlük ihbar süresi vererek uyarıda bulunulduğunu, 10’uncu günde yine uyarı yapıldığını aktaran Oza, süre sonunda ise ceza yazıldığını kaydederek, çevreye gelişigüzel atılan moloz ve çöpler içinde aynı uygulamanın yapıldığını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar