Gemikonağı'ndaki eylemde ölümlü trafik kazaları için yetkililer göreve davet edilecek

22 Haziran 2024

A
A

Lefke'deki STÖ'ler, trafik kazalarına dikkat çekmek ve hükümet, Karayolları Dairesi ile yerel yönetimleri, sorumluluklarını yerine getirmeleri için uyarmak amacıyla, bugün Gemikonağı'nda eylem yapıyor.

ZgotmplZ

Lefke Bölgesi Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) Platformu ülkede ve bölgede meydana gelen trafik kazalarına dikkat çekmek için bu akşam eylem yapacak.

Eylem, saat 17.30’da Gemikonağı Ecevit Caddesi’nde (Gümrük Binaları yanı) gerçekleştirilecek.

Platform açıklamasına göre, “Ülkede ve bölgede giderek artan ölümlü trafik kazalarına dikkat çekmek, bu konuda Hükümetin, Karayolları Dairesi’nin ve yerel yönetimlerin üzerlerine düşen sorumlulukları alıp gereğini yapmaları için onları uyarmak” amacıyla eylem yapılacak.

Lefke Sivil Toplum Örgütleri eylemde, ülke genelinde yolların yapımındaki hataların düzeltilmesini, eksik ikaz trafik ikaz ve uyarı levhalarının tamamlanmasında ve bunun dışında araçların trafikte emniyetli şekilde seyretmesini, vatandaşların da yaya olarak can güvenliklerinin sağlanması için gerekenlerin derhal yapılmasını talep edecek.

Açıklamada, “Başka canları kaybetmeden, bu konuda öncelikle Karayolları Dairesi ve Belediye olmak üzere herkes üzerine düşeni hemen yapmalı” denilerek, tüm vatandaşlar eyleme destek vermeye davet edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar