Girne'de işletmelere yeni düzenlemeler

9 Temmuz 2024

A
A

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, bazı bölgeler de mevcut off-licence ve cep telefonu mağazalarının dışında yeni izin verilmeyeceğini, bet ofislerinin de 9 Temmuz 2025'ten sonra izinlerinin yenilenmeyeceğini açıkladı.

ZgotmplZ
Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Girne Belediye Meclisi'nin bu akşam gerçekleştirdiği toplantıda aldığı önemli kararları duyurdu. Başkan Şenkul, bu kararların ülkede planlama açısından yeni bir döneme geçişin ilk adımlarını oluşturduğunu belirtti.

YENİ OFF-LİCENCE İŞLETME İZİNLERİ

Girne Çarşısında, Ziya Rızkı ve Atatürk Caddeleri'nde mevcut off-licence (alkol satışı ruhsatı) işletmelerinin dışında yeni işletme izinleri verilmeyecek. Belirlenecek üst limitin altına düşülmesi durumunda yeni izinler verilebilecek.

CEP TELEFONU VE AKSESUAR MAĞAZALARI

Girne Çarşısında, Canbulat Caddesi'nde mevcut cep telefonu ve aksesuar mağazalarının dışında yeni işletme izinleri verilmeyecek. Bu alanda da üst limit belirlenecek ve sadece bu limitin altına düşüldüğünde yeni izinler verilecek.

BET OFİS İZİNLERİ

Girne Çarşısında yeni bet ofis (bahis ofisi) izni verilmeyecek. Mevcut iki bet ofis, en geç 9 Temmuz 2025'e kadar belediyeden işletme izni alabilecek. Bu tarih sonrasında çarşıda bet ofis bulunmayacak.

Yeni adrese taşınıldığında işletme izninin yeni adreste devamına izin verilerek işletmelere destek sağlanacak.

Başkan Şenkul, idarenin önerilerini oy birliğiyle kabul eden Belediye Meclis üyelerine kent ve çarşı adına teşekkürlerini iletti. Bu kararların, Girne'de planlama ve düzenleme açısından yeni bir dönemin başlangıcını işaret ettiğini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar