Güney'deki dükkandan motosiklet çalıp KKTC'ye soktular: 18'er ay hapis yatacaklar

Kamalı Haber, 6 Haziran 2024

Güncelleme: 6 Haziran 2024

A
A

Limasol'daki bir motosiklet dükkanının camını pikap araçla kırarak, mağazadan çaldıkları iki motosikleti Beyarmudu'ndan ülkeye getiren üç kişi 1,5 yıl hapse mahkum edildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Güney Kıbrıs’ta 21 bin euro değerinde 2 adet motosiklet çalan Ali D., Süleyman K. ve Akın S. hakkındaki dava karara bağlandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanıklar sirkat suçundan 18’er ay hapse mahkum edildi.

Füsun Cemaller’in başkanlığında, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin verdiği kararı Yargıç Candaş okudu.

Yargıç, 23 Kasım 2023'te saat 04.00 sıralarında, Ali D., Süleyman K. yasa dışı, Akın N.’nin ise Beyarmudu Sınır Kapısı’ndan yaya bir şekilde yasal olarak, geçiş yaptığını ve güneyde buluştuklarını söyledi.

Yargıç, sanıkların Güney Kıbrıs-Limasol’da tasarruflarında pikap türü araç ile, Lambrou isimli motosiklet dükkanının yola bakan vitrin camına vurup, kırdıktan sonra, dükkân içerisinde bulunan toplam değerleri 21 bin Euro olan 2 adet motosikleti Beyarmudu bölgesinden kaçak olarak KKTC getirdiklerini söyledi.

Sanıkların işlediği suçların yaygın ve ağır ceza mahkemelerinin gündeminde geniş yer tuttuğunu kaydeden Candaş, bu tür suçların toplum huzurunu bozduğunu açıkladı. 

Yargıç Tutku Candaş, sanıkları kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bulup, oybirliği ile 18’er ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar