Gürol Yardımcı'nın ailesi intihar ettiğine inanmıyor!

12 Temmuz 2024

Güncelleme: 12 Temmuz 2024

A
A

Polisin, ''Gürol Yardımcı intihar girişimi nedeniyle hayatını kaybetti'' açıklamasına Yardımcı'nın ailesi, olayın intihar olmadığını iddia etti. Aile, polisin soruşturmayı yeterince ve titizlikle yürütmediğini savundu.

ZgotmplZ

Girne’de, iki arkadaşıyla birlikte araçla Karşıyaka bölgesinde hareket halindeyken araçtan atladığı iddia edilen Gürol Yardımcı, ağır aralı olarak 3 Temmuz'da Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesine kaldırılmıştı. Polis, açıklamasında Gürol Yardımcı'nın intihara teşebbüs ettiğini açıkladı.

Polis, 9 Temmuz'da yaptığı açıklamada 22 yaşındaki Gürol Yardımcı’nın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yardımcı'nın ailesi, olayın intihar olmadığını belirterek, daha kapsamlı bir adli soruşturma talep ediyor.

Gürol Yardımcı’nın abisi Okan Yardımcı, konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, polisin soruşturmayı yeterince titizlikle yürütmediğini ve olayın şüphelerini aydınlatmadığını savundu.

Okan Yardımcı’nın açıklaması şöyle:

''Kardeşim saat 23.30 sularında Karşıyaka mevkiinde araç içerisinde bulunan iki kişi eşliğinde M.B. ve M.Ö. ile seyir halinde araç devam ederken ölümü faili meçhul olup polis tarafından gereken araştırmalar yapılmadan ‘intihar’ olarak medyaya yansıtılmıştır.

KKTC’de kuş ölse medyaya haber verilmesi gibi bir konu söz konusu iken, yoğun bakım süreci dahil olmak üzere kardeşimin kazasını hiçbir şekilde paylaşmayıp, kardeşimin vefatı üzerine ‘intihar’ olarak medyaya verilmiştir.

Soruşturma sonlanmadan gerekli kişiler serbest bırakılıp hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır. Şüpheli M. B.’nin eniştesi tarafından verilen bilgilere dün tatile çıkmak üzere Türkiye’ye gittiği beyan edilmiştir. Otopsi ise yaklaşık 10 dakika sürmüş, otopsi sonucu ölüm nedeni ‘düşme’ olarak belirtilmiştir. Öncelikle Kıbrıs Güvenlik Kuvvetleri ardından da Türkiye Büyükelçiliği’ne müracaat edilip genişleterek yeni bir adli soruşturma talep edeceğiz.''

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar