Harnup ağaçlarını kim kesiyor?

23 Eylül 2024

Güncelleme: 23 Eylül 2024

A
A

CTP Milletvekili Fide Kürşat, harnup üretiminin hükümetin ilgisizliği nedeniyle ciddi zarar gördüğünü belirterek, ağaçların kesilerek odun yapıldığını savundu.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fide Kürşat, harnup üretiminin, hükümetin tarım politikalarındaki ihmallerin kurbanı olduğunu belirterek, üreticilerin büyük mağduriyet yaşadığını ifade etti.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kürşat, henüz ne harnup için bir taban fiyat belirlendiğini ne de devlet teşviklerinin açıklandığını hatırlatarak, kırsaldaki üreticilerin bu durumdan olumsuz etkilendiğini vurguladı.

Kürşat, özellikle kırsal kesimde birçok ailenin geçim kaynağı olan harnup hasadının, hükümetin duyarsızlığı ve organizasyon eksiklikleri nedeniyle ciddi zarara uğradığını belirtti. Eylül ayının sonuna gelinmesine rağmen, harnup için taban fiyat belirlenmemiş ve devlet teşvikleri açıklanmamış durumda. Ürünlerin bir kısmı torbalarda beklerken, bir kısmının farelere yem olduğunu ifade eden Kürşat, hükümetin bu konuda sessiz kalmasını eleştirdi.

"HARNUP AĞAÇLARI KESİLİP ODUN YAPILIYOR"

Kürşat, açıklamasında, harnup ağaçlarının gözden çıkarıldığını ve kesilerek odun yapıldığını söyledi. Hükümetin bu ilgisizliğinin, kıymetli bir tarım ürünü olan harnubun değer kaybetmesine yol açtığını ifade eden Kürşat, "Milli servet olarak görülen ve 'Kara Altın' olarak nitelendirilen harnup, üreticiye ve tarıma düşman bir yönetim anlayışının kurbanı oluyor. Göz göre göre heba edilen bu kıymetli ürün, yetkililerin ilgisizliği nedeniyle değerini kaybediyor" dedi.

"TEŞVİKLER AÇIKLANMADI, ÜRETİCİLER MAĞDUR"

Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş’un sorumluluğu Binboğa Kooperatifi’ne atmasına, Binboğa’nın bağlı olduğu Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’nun ise suskun kalmasına tepki gösteren Kürşat, geçen yıl harnup alımlarında yaşanan sorunlar ve bu yılki organizasyon eksiklikleri nedeniyle üreticilerin hasat motivasyonunu kaybettiğini belirtti.

Kürşat, açıklamasını, "Hükümet her konuda olduğu gibi bu konuda da tarihine kara bir leke eklemeye devam ediyor" diyerek sonlandırdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar