Hayvan üreticilerinin talepleri karşılanmadı: Hükümet zamana mı oynuyor?

7 Haziran 2024

Güncelleme: 7 Haziran 2024

A
A

Hükümet ile hayvan üreticilerinin üçüncü görüşmesinde de sonuç çıkmadı. Mustafa Naimoğulları, hükümetin taleplerini karşılamadığını söyledi. Üreticiler Tarım Bakanlığı önünde eyleme devam etme kararı aldı.

ZgotmplZ

Hayvan üreticilerinin 20 mayısta Başbakanlık önünde başlattığı eylem, kısmen de olsa Tarım Bakanlığı önünde devam ediyor.

Başbakan Ünal Üstel, eylemin onuncu gününde üreticilerle görüşmüş, talepleri Bakanlar Kurulu'nun gündemine getireceğini açıklamıştı fakat bir gün sonra toplanan Bakanlar Kurulu'nda da bir karar çıkmamıştı.

Üstel ile üreticiler, 31 Mayıs Cuma günü gerçekleştirdikleri ikinci görüşmede de sonuç çıkmayınca, üçüncü görüşme için 4 Haziran tarihi açıklanmıştı.

Fakat 4 Haziran Salı günü gerçekleşmesi beklenen görüşme, Üstel’in Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret nedeniyle cuma gününe (bugün) ertelenmişti.

 

Hayvan üreticileri, gelecek olan 40 ton ithal etin 19 Haziran’dan önce sadece 20 tonunun piyasaya sürülmesini, geri kalan 20 tonun ise sürece yayılmasını talep ediyor.

Ayrıca çiğ süt fiyatına da zam talep ediyor.

3'ÜNCÜ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, bugün Başbakanlık'ta, Başbakan Ünal Üstel, Maliye Bakanı Özdemir Berova, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu'nun katıldığı bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

ÇÖZÜM ÇIKMADI

Görüşmede taleplerini ortaya koyduklarını ancak çözüme varamadıklarını belirten Naimoğulları, taleplerinin Bakanlar Kurulu’nda değerlendirileceğini kaydetti.

EYLEM DEVAM EDECEK

Pazartesi günü Tarım Bakanlığı önünde eyleme devam etme kararı aldıklarını, eylemin araçlı olmayacağını, sürecin Bakanlar Kurulu kararına göre şekilleneceğini ifade eden Naimoğulları, hükümetten iyi niyet görmediklerini belirtti, “zamana oynuyorlar” iddiasında bulundu.  

Eylem sürecinin devam edeceğini ancak o güne kadar Bakanlar Kurulu'ndan yeni açılım beklediklerini ifade eden Naimoğulları, hükümetin sadece et konusunda bir protokol istemi olduğunu ancak kendilerinin küçükbaş doğrudan gelir desteği iyileştirmesi, çiğ süt maliyetinin ortaya konması gibi diğer konularda da açılım beklediğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar