Hibe x-ray cihazının ilki Gazimağusa'da kurdele kesilerek teslim edildi

28 Haziran 2024

Güncelleme: 28 Haziran 2024

A
A

Türkiye ile KKTC arasında yapılan anlaşma kapsamında, Türkiye'nin hibe ettiği iki mobil x-ray cihazından Gazimağusa Limanı'nda kullanılacak olan ilk cihaz, düzenlenen törenle teslim alındı.

ZgotmplZ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti (TC) Hükümeti arasında, 12 Haziran'da Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı’nda imzalanan, "Gazimağusa ve Girne Limanlarında konuşlandırılmak üzere iki adet mobil x-ray tarama sistemi hibe anlaşması" uyarınca ülkeye gelen, "Mobil X-RAY Tarama Sistemi"nin ilkinin teslim töreni, Başbakan Ünal Üstel ve Türkiye Cumhuriyeti (TC) Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımıyla Gazimağusa Limanı’nda yapıldı.

Cihaz, Maliye Bakanlığı ile TC Ticaret Bakanlığı arasında, kaçakçılıkla mücadele alanında iş birliği ve tecrübe paylaşımının gerçekleştirilmesi, ticaretin güvenliğinin sağlanması ve tecrübe paylaşımının gerçekleştirilmesi amacıyla ikili iş birliği kapsamında hibe edildi.  

Türkiye tarafından KKTC'ye hibe edilen mobil X-ray cihazının ikincisinin de gelecek ay içinde Girne Limanı'nda hizmete gireceği bildirildi.

Gazimağusa Gümrük Şube Amirliği’nde yer alan törende Başbakan Ünal Üstel, TC Ticaret Bakanı Sinan Bolat ve Maliye Bakanı Özdemir Berova konuşma yaptı. Ardından protokolün katılımıyla kurdele kesilerek, cihazın açılışı gerçekleştirildi.

Başbakan Ünal Üstel törende yaptığı konuşmada, “Ercan Havalimanı’ndan sonra limanlarımızı da çağdaş yapıya kavuşturmak, ülke ekonomisini her geçen gün daha ileriye götürmek için çalışıyoruz.” dedi.

TC Ticaret Bakanı Ömer Bolat da konuşmasında, “Kıbrıs Türkü’nün hak ettiği refah seviyesine ulaşması için çalışmak ve Kıbrıs Türklerinin uğradığı haksızlığa karşı birlikte mücadele etmek asli görevlerimiz arasındadır." ifadesini kullandı.

TC’den KKTC’ye iki adet mobil x-ray cihazı hibe edildiğini belirten Maliye Bakanı Özdemir Berova ise, diğer cihazın da yaklaşık bir-bir buçuk ay sonra Girne Limanı’na kazandırılacağını söyledi. Berova, “Gümrüklerin güçlendirilmesi adına çok önemli bir adımı atmış olacağız.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar