Holguin'in, ''Haspolat'a geçiş kapısı'' önerisini Hristodulidis reddetti

10 Temmuz 2024

Güncelleme: 11 Temmuz 2024

A
A

Rum lider Nikos Hristodulidis, Holguin’in, Haspolat’a geçiş kapısı açılması önerisini reddetti. Hristodulidis, Kıbrıs Türk tarafının Kıbrıs Rum tarafından önerilen iki barikattan birini açmayı reddettmesine bağladı.

ZgotmplZ

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in Haspolat’a sınır kapısı açılması önerisini reddetme nedeninin, önerinin barikatlarla ilgili olduğunu açıkladı.

Hristodulidis, RİK’e verdiği söyleşide, Holguin’in sunduğu öneriyi reddetme nedeninin, Kıbrıs Türk tarafının Kıbrıs Rum tarafından önerilen iki barikattan birini açmayı reddetmesi olduğunu belirtti. Hristodulidis, Rum tarafının Haspolat’a paralel olarak ya Piroi (Gaziler) veya Pirgo bölgesindeki barikatın açılmasını öngördüğünü, ancak Holguin’in nihai önerisinin sadece Haspolat’ın açılmasını öngördüğünü söyledi.

Hristodulidis, Holguin’in suçlama yapmasından ziyade müzakerelerin yeniden başlama perspektifi ile ilgilendiğini vurguladı ve Holguin’in Güvenlik Konseyi kararlarına ve işgale atıf yapmasını beklediğini ifade etti. Ayrıca, Hristodulidis, Holguin’in bir “evrimsel prosedüre gidilmeye çalışıldığı” değerlendirmesinin yanlış olduğunu, istenilenin iki taraf arasındaki en yoğun ve ciddi anlaşmazlıkların çözülmesi olduğunu belirtti.

Son olarak, Hristodulidis, doğal kaynaklar konusunun hiçbir muhatabı tarafından önüne konulmadığını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar