Hristodulidis, ''Kıbrıs'ı yeniden birleştireceğiz'' diyor!

3 Haziran 2024

Güncelleme: 4 Haziran 2024

A
A

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Kıbrıs'ın BM kararları ile AB ilke ve değerleri zemininde yeniden birleşerek bağımsızlığına kavuşması için mücadele edeceklerini belirtti.

ZgotmplZ

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi ve bağımsızlığı hedefini vurgulayan bir mesaj verdi. 

Hristodulidis'in mesajı, Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiu tarafından dün düzenlenen bir anma töreninde okundu.

Hristodulidis, mevcut koşulların önceden olduğu gibi bugün de uygun olmadığını belirterek, Türkiye’nin yaklaşımı nedeniyle yaşanan tahriklere rağmen diplomatik düzeydeki koordineli eylemlerle uluslararası toplumun, özellikle de Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği’nin (AB) dikkatini çekmeyi başardıklarını kaydetti.

Son ana kadar mümkün olan her şeyi yapacaklarına dair söz verdiklerini ifade eden Hristodulidis, ülkenin BM kararları ile AB ilke ve değerleri zemininde yeniden birleşerek bağımsızlığına kavuşması için mücadele edeceklerini belirtti.

Hristodulidis, kayıplarla ilgili mesajında, tüm zorluklara ve sorunlara rağmen son kaybın akıbeti belirlenene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar