Hristodulidis'i eleştiren Çeler'den, Rum mallarıyla ilgili ''diyalog'' çağrısı

4 Temmuz 2024

Güncelleme: 4 Temmuz 2024

A
A

TDP Genel Başkanı Zeki Çeler, Güney Kıbrıs'taki hükümetin ve Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis'in, Kuzey'de kalan Kıbrıslı Rum mallarıyla ilgili adımlarının çözüme değil, ayrılıkçı bir duruma hizmet ettiğini savundu.

ZgotmplZ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, Kıbrıslı Türklerin ekonomik geleceğinin ve varoluş mücadelesinin, ego savaşlarına kurban edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Hükümet ve Cumhurbaşkanı'nın politikasının, Kıbrıs Rum tarafına istedikleri her hamleyi yapma özgürlüğünü sunduğunu savunan Çeler, "Çözümsüzlük çözümdür" siyaseti güdenlerin bu duruma yol açtığını ifade etti.

Çeler, diyalogdan kaçmanın ve "ben bilirim" mantığıyla yaklaşmanın Kıbrıs Türk toplumunu hak etmediği bir muameleyle karşı karşıya bıraktığını belirtti. Güney Kıbrıs'ın politikalarının insan haklarına aykırı olduğunu ve barışa hizmet etmediğini söyledi.

Güney Kıbrıs'ın hamlelerinin Kıbrıs Türk toplumunu daha büyük bir ekonomik kriz içine sokacağını ve bu durumun yok oluşa sürüklenen bir süreci hızlandıracağını ifade etti. Bu durumun sadece müteahhitler ve yatırımcılar değil, birebir yurttaşları da etkileyeceğini belirtti.

Çeler, yetkili ve ilgili tüm makamların bir an önce gerekli girişimleri yapması ve diyalog yolunu açması gerektiğini söyledi. "Kıbrıslı Türklerin ekonomik geleceği ve varoluş mücadelesi, birilerinin ego savaşlarına yem edilemez" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar